Kotorani će se ove zime najviše grijati na drva

2

Ankete

audio: anketa

Jesen stiže, a sa njom i brige oko grijanja.

O grijanju na struju samo bogati mogu razmišljati, kako je u anketi za Skala radio kazao jedan naš sugrađanin.

Kotorani se uglavnom griju na drva.

Tek po neko na struju, ko nema uslova za drva koja treba negdje pohraniti, posebno oni koji nemaju kuće, nego žive u stanovima.

Cijena za metar drva je na nivou prošlogodišnje i za rezana, iscijepana se kreće oko 45 eura.

U Ministarstvu poljoprivrede tvrde da odluka Vlade od četvrtka da, uz dozvolu odobri izvoz cijepanog, ogrijevnog drveta dužine do 40 cm i iz državnih šuma neće uticati na nestašicu, niti povećanje cijena, prenosi današanja Pobjeda.

“U pitanju nije tradicionalni proizvod – trupci, nego sitno cijepano ogrijevno držo za prodaju u paletama. Pri tome, izvoz nije slobodan nego se mora dobiti dozvola Ministarstva koja podrazumijeva stroge kriterijume. Nema straha da bi ova mjera Vlade mogla da ugrozi tržište i da utiče na povećanje cijene ogrijevnog drveta za građane. Za to neće biti objektivnog razloga. Može neko u prodaji da napravi vještački zastoj da bi profitirao, ali građanstvo može biti sigurno da nećemo dozvoliti nikome da pravi monopol i povećava cijene bez osnova. Neće biti konvoja kamiona ka graničnim prijelazima sa ogrijevnim drvetom jer ćemo stvari držati pod kontrolom”,  ističe generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić.

2 KOMENTARI

  1. Mene te grijat ljubav prema VLASTI i OPOZICIJI na drzavnom i lokalnom nivou. Plata 300 eurah i SUPER.

  2. Kotorani bi se imali našto grijati ako se zaždi sva karta iz općine od protivzakonitih odluka o zapošljavanju nove vlasti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]