Kotorani oduševili u Zagrebu

0
veliko interesovanje

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb organizovali su Lučindanske susrete 2013. godine u Zagrebu.

Pokrovitelj je bio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Susreti se održavaju već petnaesti put, a ove je predstavljen grad Kotor, koji je svojom jedinstvenošću i neskrivenom ljepotom oduševio mnogobrojnu publiku.

Mirza Krćić, direktor kotorske Turističke organizacije je izrazio veliko zadovoljstvo prijemom od strane domaćina, Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske za koje je imao samo riječi hvale.

Krcić je kazao da se radi o Zajednici koja funkcioniše besprekorno i koja je na najbolji način organizovala susret čiji je nivo bio za pamćenje.

U Hrvatskoj, naglasio je on, živi preko 4.500 Crnogoraca, od toga 65% intelektualaca.

Delegaciju grada Kotora činili su Mirza Krcić, direktor Turističke organizacije Kotor, Tvrtko Crepulja, potpredsjednik kotorske opštine, Duška Banićević, sekretarka SO Kotor, direktorica Pomorskog muzeja Mileva Vujošević i Ilija Mlinarević, kustos Muzeja.

Folklorni ansambl “Nikola Đurković” je spletom igara oduševio prepunu dvoranu Studentskog centra koja je dugim aplauzima nagradila izvođače.

Uspješan nastup imala je i klapa “Moderato cantabile”.

Susretu je prisustvovao ambasador Crne Gore u Zagrebu Igor Građević, izaslanik predsjednika Vlade Crne Gore Nebojša Kaluđerović, predsjednik Matice Crne Gore Dragan Radulović i poznati režiser Veljko Bulaić.

Tu je bila i Maja Perfiljeva, koja je u okviru Lučindanskih susreta imala svoje veče.

Na kraju večeri izvedena je pjesma “Bokeljska noć” koju su pjevali svi prisutni i iz Kotora i Hrvatske.

Krcić kaže da je družena nastavljeno u holu uz pjesmu i prigodan koktel do kasnijih ura.

On je naglasio da je gradonačelnik Bandić izrazio zadovoljstvo susretom i da je kazao da ima saradnju sa kotorskom gradonačelnicom Marijom Ćatović  i da vjeruje da će se ta saradnja iz godine u godinu unapređivati.

Impresionaran odnosom Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Krcić je kazao da bi Crna Gora trebala da povede vise računa o svojoj dijaspori širom svijeta i da vjeruje da će se to i dogoditi u narednom periodu.

KUD "Nikola Đurković"
klapa Moderato cantabile
Milan Bandić
Mirza Krcić
prijatelji zajedno
Maja Perfiljeva

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].