Kotorani uživali u okićenom gradu i vatrometu kao krunom proslave Dana državnosti Crne Gore

3

 

Kako je to postao običaj i navika, ispred vrata grada, na klupi kod samog ulaska u grad sjede Kotorani i prepričavaju minule događane. Po nekoga i zakače, onako da se zna da niko ne može proć a da se ne prokomentariše i o njemu po koja ne prozbori.

Danas, za čudo, toga toliko nije bilo. Ali jeste priča o proslavi Dana državnosti i veličanstvenim programima koji ovoga puta nijesu izostali. Ipak, u centru pažnje bilo je kićenje grada, prvi put nakon dvije ipo godine vladavine prethodne vlasti za koju crnogorski praznici nijesu postojali.

Neka vide, čulo se jutros, kako se treba odnositi prema svome gradu i svojoj državi. Neka nauče oni zbog kojih su vjekovi crvenjeli, da je partiotizam i ljubav prema domovini nešto što je najsvetije, što nema cijenu i što je duhovno pojilo koje treba da napaja generacije.

Ko god da je Kotor okitio, svaka mu čast. A tek vatromet. Baš sam uživao, kaže jedan od njih, dok ostali potvrdno klimaju glavom.

Tako i jeste bilo. Kotorani su se veselili a škljocali su fotografski aparati i kamere brojnih turista koji će sliku iz UNESCO-vog grada ponijeti širom zemljine kugle. Na njima će gledati kako se u drevnom gradu bogate istorije, tradicije i kulture slavi Dan svoje države, kako se stanovnici vedra lica i zdravog duha vesele i sponosom gledaju put Lovćena s jedne i Orjena s druge strane. Za one druge, nije ni važno. Neka ih tamo đe im je i mjesto.

3 KOMENTARI

  1. Cuje li neko od nadleznih muziku sa citadele?Sto je sa komunalnom policijom da zabrani ovakve manifeatacije ?. Mislit ce turisti da dosli u Tuzi ili Rozaje. Ubise sa muzikom i nerviraju cijeli grad.
    Mjeri li neko nivo buke u ovom gradu ili su svi gluvi kad treba!

  2. Cuje li neko od nadleznih muziku sa citadele?Sto je sa komunalnom policijom da zabrani ovakve manifeatacije ?. Mislit ce turisti da dosli u Tuzi ili Rozaje. Ubise sa muzikom i nerviraju cijeli grad.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]