Kotorska Direkcija neće da preuzme ni plaćeni dječiji mobilijar, a kamo li da popravi stari

6
očerupano dječije igralište u Rakitama

Dragan Miročević i Zoran Vučinović

Dragan Miročević – Zoran Vučinović

Dječija igrališta u stambenim naseljima kotorske opštine su već duže vrijeme mjesta rizika za najmlađe, jer su gotovo sva u lošem stanju polomljenog mobilijara, sprava i igračaka koje su davno van funkcije.

Posebno je rizično za djecu u naselju Sv. Vrača odakle Skala radio građani redovno pozivaju za pomoć.

Više puta smo pozivali i tražili odgovor najodgovornijih na ovu temu u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Direktor je svakodnevno na radnim sastancima, saradnici ne daju javne izjave jer je tako, kako nam je kazao Komnen Barac, zadužen za ovaj dio posla dogovoreno na kolegijumu.

Pa ipak, u kratkom razgovoru saznali smo da ove godine neće biti ništa od popravke i uređenja dječijih igrališta u koje spada zamjena dotrajalih i polomljenih  klackalica, tobogana, ljuljkaški.

Neće biti ništa za najmlađe kojima su igrališta prijeka potreba jer je kraj godine, a ovaj problem, koliko ga mi pratimo traje najmanje dvije.

Nema nade da će se posao završiti ni u narednoj.

Bar ne tako brzo jer ide, kako smo obaviješteni, u prvom kvartalu raspisivanje, a onda poznata procedura po sitemu žalbe, obaranja tendera,  dopune dokumentacije.

A što se dječijih igrališta tiče, ostaju na istoj meti i istom odstojanju.

Ranije nam je rečeno da je plaćen dio mobilijara podgoričkoj firmi “Mega Sound“ u iznosu od 700 eura, ali da se tamo niko ne javlja i da nemaju namjeru da isporuče opremu plaćenu prije dvije godine.

Polovinom juna ove godine pozvali smo Dragana Miročevića, direktora podgoričke firme “Mega Sound” koja obavlja nabavku rekvizita i pitali ga da li ga je neko iz kotorske Direkcije kontaktirao.

Kazao nam je da nije niko, i pored činjenice da je Ivo Magud, direktor kotorske Direkcije obaviješten da rekviziti čekaju da ih neko preuzme.

Danas smo ponovo pozvali Dragana Miročevića, vlasnika i direktora “Mega Sound” firme i Podgorice i pitali ga da li ga je neko zvao po ovom pitanju i došao da preuzme plaćeni mobilijar.

I danas kao i polovim juna, Miročević nam je saopštio da je opština Kotor, odnosno Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora ovoj firmi platila 700 eura za dječiji mobilijar prije dvije godine.

Od tada kada je Miročević kontaktirao sa Komnenom Barcem iz kotorske Direkcije niko se nikada više nije javio da preuzme mobilijar iz ove firme.

Miročević i dalje moli da neko dođe za mobilijar za dječija igrališta koji je spremljen.

“Svi su telefoni ove firme aktivni. Dakle nije istina da se mi ne javljamo. Ni od koga ne bježimo, tako da kad god hoće može da dođe ko god hoće za pomenutu opremu“, kazao je Miročević.

On je podsjetio da je ova firma proizvođač i korpi za otpatke i još nekih proizvoda za komunalne potrebe.

Miročević je naglasio da je njegova raspoliožena da donira za Kotor, što znači da niko ništa ne plati samo da neko dođe i uzme par korpi za otpatke uz još neke dodatne elmente poput dječijih igrališta džinovskih stopala, klackalica, ljuljaški, kula.

On je pozvao Skala radio da njegovi predstavnici dođu do ove firme i uvjere se u sve što govori i da Skala radio bude spona između ove firme za proizvodnju dječijih igrališta, Opštine i Direkciju, kako bi djeca konačno dobila mobilijar za njihove potrebe, zaključio je Miročević.

Koliko i što može Komunalna policija, budući da su prioritet djeca koje samo Bog čuva da se ne povrijede, pitali smo Zorana Vučinovića, načelnika ove policije koji je potvrdio da su dječija igrališta u jako lošem i zapuštenom  stanju.

Vučinović je kazao da će ova policija u narednih nekoliko dana izaći na teren, obići sva igrališta u užem dijelu grada, posebno u naselju Sv. Vrača i uraditi zapisničku konstataciju svih problematičnih mjesta.

Komunalna policija će upoznati predsjednika opštine sa problemima koja su evidentna i Direkciji ukazati na hitnost rješevanja ove problematike.

6 KOMENTARI

 1. Ovo je primjer kako se radi u Kotoru. A kako li će tek oko žičare, zaobilaznice ako ikad krenu u tu rabotu.

 2. Što na ovo imaju reći. neka se srame i to je to.
  Gospodo iz Skale ako možete gurajte dalje i neka vam ne bude teško poći i do Podgorice da se uvjerite i ako traba donesite im vi te sprave. Platićemo prevoz javno obećavam u ime građana ostaviću adresu vašoj redakciji!
  Hvala!

 3. Ово је општинска капитална инвестиција. Жичаре и заобилазнице су за дјецу предшколског узраста.
  Зла говеда – јунад довијека. Тако вам и треба.

 4. Danas su bili na Sv. Vraci da slikaju djecije igraliste.Nscelnik i ZoranDragovic.Pljustalo je kao iz kante kad su bili.Boze kako su odgovorni.Sto nijesu dosli kad je suncano dabude tu neko od stanara.A to ce nam mnogo pomoc.Kao i do sad.Ovi tobogani su suplji od proslogodisnjih petardi.Sad ce te cut paljbu za koji dan.

 5. Jeli ovo istina što čitam na vašem portalu?.
  Zasita je potpuno jasno kako se radi odnosno ne radi. Kada nijesu u stanju da urede dječija igrališta kako će što veće ijače, kapitalnije. Sramota koju na žalost doživljava Kotor.Ovo je savršen primjer nerada m neodgovornosti i potpunoga javašluka.

 6. zaista za rubriku vjerovali ili ne. Što je ovo za majku Božiju ima li odgovornosti u ovom gradu? hvala Radio Skali na svemu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]