Kotorska Opšta bolnica konačno dobila skener

3
skener

Dr Igor Bjeladinović

dr Igor Bjeladinović

Prvo probno snimanje na novom skeneru, koji je dobila Opšta bolnica u Kotoru, je juče uspješno obavljeno.

Završetak tendera za injektor, dodatni dio, koji će upotpuniti mogućnosti skenera, očekuje se u petak.

Ovo je za Skala radio izjavio dr Igor Bjeladinović, pomoćnik direktorice kotorske Opšte bolnice.

U toku je dodatna obuka osoblja rendgenološke službe za rad na skeneru, i sljedećih 15 dana skener će biti u probnom radu, prvo sa bolničkim pacijentima, a nakon toga počeće i snimanje vanbolničkih pacijenata, objašnjava dr Bjeladinović.

Za rad na skeneru postojaće konzilijum u čijem sastavu će biti ljekari kotorske Opšte bolnice, koji će na osnovu uputnih dijagnoza određivati rang listu za vanbolničke pacijente i ocjenjivati stepen hitnosti snimanja na skeneru.

Bolnički pacijeti će biti snimani prema pravilima ustanove.

Tehnički uslovi za rad skenera su u potpunosti zadovoljeni, kazao je  dr Bjeladinović.

Kompletiranjem skenera sa injektorom, prema njegovim riječima, za najduže mjesec dana skener bi trebao da bude u punoj upotrebi na zadovoljstvo medicinskog osoblja u kotoraskoj bolnici, pacijenata i građana naše opštine.

3 KOMENTARI

  1. Prvo od srca čestitam nabavku skenera!
    Drugo,ime ovom prvog komentator:,prvo mu preturite slova i dodajte slovo “v”,a oduzmite slovo”o”i “e”dobit će te njegovo ime u originalu primjereno njegovom bl…u!
    Malo je reći ovom” gosparu” stidi se!

  2. Kakav smo mi narod? Godinama smo čekali pusti skener i kad je došo opet nan ne valja. ja sve vjerujem što reč doktor Bjeladinović jer je pravi doktor kakvi su bili i njegovi stari. Baš sam se obradovala danas kada sam ga čuula na radio skala.

  3. A znali iko od Vas procitati nalaz skenera. Iz iskustva znam da ne citate da valja ni nalaz rengena ni nalaz ultrazvuka.Znaci na skener se snimaj u Kotor a onda nedje nosi nalaz da procitaju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].