Kotorska pijaca i dalje nerješiv problem

6
Markat

Svetlana Franović

Svetlana Franović

Više od godinu na gradskoj pijaci u Kotoru zabranjena je prodaja namirnica životinjskog porijekla.

Kotorani su zabrinuti, jer se plaše da je u pitanju prenamjena i izmiještanje pijace.

Stoga Opštinski odbor Pozitivne ponovo zahtijeva od nadležnih da hitno preduzmu mjere kako bi se što prije rekonstruisala gradska pijaca i onemogućilo njeno trajno zatvaranje, izjavila je za Skala radio Svetlana Franović,  sekretarka Opštinskog odbora Pozitivne i članica Predsjedništva.

Povodom ovog problema Opštinski odbor Pozitivne Kotor je u februaru ove godine uputio dopise direktoru Komunalnog Kotor i nadležnima u Opštini Kotor.

Iz dobijenih odgovora vidi se da je dio pijace prvi put zatvoren rješenjem Veterinarske inspekcije od 3. februara 2015. godine, da je Komunalno Kotor izvršilo djelimičnu rekonstrukciju, ali kako to nije bilo dovoljno zabranjena je prodaja namirnica životinjskog porijekla rješenjem od 19. maja 2015. godine.

Po zahtjevu Komunalnog preduzeća prodaja je djelimično dozvoljena subotom od 7 do 11 sati  do prvog oktobra oktobra 2015 godine.

U februaru ove godine je održan sastanak na kome su prisustvovali predsjednik Opštine Kotor, predstavnici resornih sekretarijata i direktor Komunalnog Kotor, na kome su podijeljeni zadaci i utvrdjena dinamika kako bi se obezbijedila nedostajuća sredstva za rekonstrukciju pijace.

Predloženo je da se sredstva u iznosu od oko 250 hiljada eura obezbijede učešćem Opštine, konkurisanjem kod međunarodnih fondova i u kontaktu sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Urađen je idejni projekat i dobijeni su UT uslovi od 8. aprila 2016 godine, podsjeća Franovićeva.

Iz odgovora se vidi da je Veterinarska inspekcija najavila mogućnost potpunog zatvaranja pijace zbog neažurnosti nadležnih službi u sprovodjenju rješenja o zabrani prodaje.

Razlog više što je  Pozitivna ponovo uputila dopise predsjedniku Opštine Kotor, direktoru Komunalnog Kotor i Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, sa dodatnim zahtjevom za informaciju  o tome ko je naručio i finansirao idejni projekat i koja projektantska firma je uradila projekat.

“Pozivamo nadležne da hitno preduzmu mjere kako bi se što prije rekonstruisala pijaca i spriječilo njeno trajno zatvaranje, jer samo na taj način mogu pokazati odgovornost prema gradjanima i njihovim potrebama”, poručila je Franovićeva.

6 KOMENTARI

  1. Kao prvo, Franovićka, nije PIJACA , nego PJACA.
    Nego, nije važno što Vi ne zborite kotorski, ono što se pitam jeste to DA LI ĆE OVA ŠAKA OSTATKA KOTORANA DOĆ U POBUNU DA STOJI DANIMA NA MARKAT AKO MOĆNICI NASTAVE SA ŠPORKIM PLANOVIMA !!!!!!!!!!!!!!
    Pustite skupe monture, vi ćerkice od brojnih marinera i ovih bijelih, niste vi jedine da zadržavate dah lokalnih mladića koji se dive samo svojim skupim motorima !
    Dah zaustavlja prpoznatljivo bogatstvo DUHOM a ne fasadom !
    BORITE SE ZA GRAD, MENE ŽIVOT SKORO SAMLJEO, ALI I JA ĆU BITI TU AKO ORGANIZUJETE NEPRISTAJANJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Gospodo,Kotorom još “šetaju”(šeta!)-ČEKAJU(i čeka) POZIV ODOZGOR-činbenici-oliti zagovornici,iz doba post zemljotresa 1979-koji su u “paketu” sa Kavanom Dojmi “planirali” micanje kotorskog čuvenog Markata-oliti pjace! Što se bunite? Ali ne vidite-da je ovo nastavak rušenja-prošlosti-u korist “budućnosti-svijetle kotorske”…”trči trči-staklenik”….”trči trči rasadnik besčašća”…”trči, trči te đorđini-za samoupokojenje vaših skeleta(mamuta)nasilnika .svih boja i vjera i raca”….takosamoprozvanih “starih kotorana”?! Ni manje ni više nego oriđinali đorđini prošlosti-sadašnjosti-budućnosti svega što i malo”miriše”-na stari Kotor?! Ne pomažu -“kićanke”velelepni Panoi…”Grad Uništen NEBRIGOM Skorojevića KOTORA(UNESKO)”? Što potvrđuju “figurice u slobodnom prostoru” RO”Jugooceanija”-TUP “Fjord”-đorinska “Marina hospital”-kokošarnik “Luka Kotor”….koje možete pogledati i u njima uživati-vozeći se “ski liftom” San Gjovani”-“žičarom “drvna industrija Grbalj”-Lovćen-Cetinje…i nase na plavi Jadran-đe vas u budućnost čeka i vodi”kotorska zaobilaznica”-koja je u funkciji evo punani kvarat od vijeka?! Zato nam i nijesu od preše “topovi”-“zvjerinjaci”-jer zvijerima nijesu intersantni zvjerinjaci-nego zvjeri-radi /u/druženja?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].