Kotorska policija u improvizovanom skloništu pronašla automatsku pušku sa okvirom i municijom

2
Kotor

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, preduzimajući aktivnosti na prevenciji kriminaliteta, jutros u ranim jutarnjim časovima na brdu Merčerov brijeg na teritoriji Opštine Kotor pronašli skrivenu automatsku pušku sa okvirom i municijom.

Policijski službenici su, stoji u saopštenju Uprave policije preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju ilegalnog posjedovanja oružja i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta, jutros 30.01.2017. godine oko 7 sati, u reonu brda Merčerov brijeg nadomak Starog grada u Kotoru, pronašli improvizovano sklonište koje je bilo prekriveno kamenjem i zaštićeno plastičnom vrećom.

U improvizovanom skloništu se nalazila sakrivena automatska puška marke M70 AB cal.7,62 mm pored koje se nalazio okvir sa 29 metaka.

Pronađeno oružje, okvir i municija su kriminalistički tehničari OB Kotor proslijeili Forenzičkom centru radi vještačenja.

Preduzimaju se i druge operativne mjere i radnje u vezi sa ovim događajem.

O navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji događaja nakon sprovedenih vještačenja.

Aktivnosti na prevenciji kriminaliteta će se nastaviti.

2 KOMENTARI

  1. ..ova automatika-je pretekla onijema te su bili- ubačeni “teroristi u pokušaju-državnoga udara” u ND MNE 16.listopadoše.2016 godine…e bo? Sve mi je jasno-samo ne jedno…jer iskočiše mi oči-da gore u napisu nađem đe se đede onaj trideseti(1) metak ? Mora da je bio naredan-u cijev…za dom spremni?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].