Kotorska policija uhapsila dva pripadnika DF-a zbog nedozvoljeg držanja oružja

3
Kotorska policija privodi osumlječene u Osnovno tužilaštvo Kotor

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja uhapsili Radomira Šumara i Žarka Lečića zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Oni su  pretresli kuće i stanove na pet lokacija na području Opštine Kotor,  koje koriste pet lica, tokom kojih su na dvije lokacije pronašli i oduzeli veću količinu oružja, municije i eksploziva u ilegalnom posjedu – četiri komada vatrenog oružja (puškomitraljez i tri puške), startni pištolj, eksploziv, metke, štapine i kapisle.

Dva lica, kod kojih su pronađeni oružje, meci, eksploziv i druge nedozvoljene materije, su lišena slobode.

Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, pripadnici kotorske policije su,  na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretrese stanova, kuća i drugih prostorija koja koriste R.Š. u mjestu Lastva Grbaljska, Ž.L. u mjestu Kovači, V.D. u mjestu Kovači, S.M. u mjestu Zagora i S.G. u mjestu Lješevići – Opština Kotor.

Pretresom kuća i drugih prostorija, koje koriste Radomira Šumara i Žarka Lečića u ilegalnom posjedu pronađeni su i oduzeti:

1. puškomitraljez, nepoznate marke i fabričkog broja,

2. 6 (šest) minerskih kapisli,

3. 3 (tri) pakovanja eksploziva,

4. 3 (tri) sporogoreća štapina,

5. lovačka puška, marke Crvena Zastava, M-57, kalibra 12 mm,

6. lovačka puška, ruske proizvodnje, kalibra 16 mm,

7. lovačka puška, marke Crvena Zastava, kalibra 12 mm,

8. 50 (pedeset) metaka za lovačko oružje, 16 i 12 mm i

9. startni pištolj, nepoznate marke.

O navedenim pretresima i oduzetim predmetima upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se Radomir Šumar i Žarko Lečić liše slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedizvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako nezvanično saznajemo Radomir Šumar i Žarko Lečić su aktivisti Demokratskog fronta i u bliskoj su vezi sa Vojislavom Pićanom, aktivnim članom  DF-a koji je i nekadašnjim članom Sedmog bataljona.

Pićan je, kako saznajemo organizator čuvara reda DF-a a od ranije je poznat policiji kao izvršilac krivičnih djela koje je upravo vezano za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Grbalj

3 KOMENTARI

  1. Kad umjesto ličnih karata-morate obavezno se LEGITIMISAT sa PARTIJSKOM LEGITIMACIJOM-sa rokom TRAJANJA-do 20:00 ura dana 16.listompali.2016 ? Dobro je, e i ovo doznadoh-…jer bi mogao biti UHIĆE brez PARIJSKIE LEGITIMACIJE(nepodobnih?)-kao “sumljivo lice”…? Šedi doma do šutra uveče-da nebi za predjelo uz večeriu papio “gumenjaka-na baterije”….? Kukala ti majka-đe neodemokracija kolo vodi-patijska se legitimacija broji-komunalna policija red i mir zavodi-a policija reciklažu kontroliše i odvozi-na obale Zete reke-pod BEDEME Spužske ..? Uz moleban Gospodu Bogu-da ne dozvoli “obrušavanje”Spužskije BEDEMS,ka Kotorskije,koji se obrušiše od zastiđa-što ih snaodi potla više milenijuma-od “kotorske predizborne šutnje ,što od obećanja,a što od planova”…! CITO NO PARLA…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]