Kotorska Skupština Opštine odložila razmatranje DUP-a Prčanj

6
sa zasijedanja SO Kotor

Slavko Mandić

Detaljni urbanistički plan Prčanja i Lokalna studija lokacije Glavati, kao i  izgradnja i rekonstrukciji saobraćajnice do lokaliteta Bigovo -Trašte nijesu bili predmet današnjeg zasijedanja kotorske opštinske skupštine.

Obrazloženje je da je donošenje planske dokumentacije, kada je razuđeno područje kotorske opštine u pitanju izuzetno osjetljivo a nije dobijeno ni mišljenje nadležnog ministarstva.

Interesantno je da skidanje sa dnevnog reda izuzetno važnih tačaka nije izazvalo pretjerano interesovanje odbornika, koji su znatnu pažnju posvetili Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o administrativnim taksama i Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Fondacije “Kotorski festival pozorišta za djecu“.

Zasijedanje, koje je povremeno ličilo na pazarni dan obilježilo je licitiranje cjenovne politike za troškove zaključivanja braka.

Naime, prijedlog da se naknada za vjenčanje plaća 50€ radnim danom u službenim prostorijama, 60 neradnim danom i u danima vjerskih i državnih praznika, 200 u restoranskim prostorima i 250 ako se obavlja na otvorenom izazvao je različite komentare i sugestije.

Od onih da ne treba naplaćivati usluge matične službe u službenim prostorijama do onih da treba povećati cijenu svima koji žele da se vjenčanje obavi na otvorenim lokacijama i pod posebnim uslovima.

Na kraju je donešena odluka koja je imala samo jednu izmjenu.

Sve je isto samo je umjesto 60 € neradnim danima i u danima državnih i vjerskim praznicima cijena smanjena na 50 €.

Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Fondacije “Kotorski Festival pozorišta za djecu“ nepotrebno je izazvala oprečna mišljenja i diskusije koje su se temeljile više na nepoznavanju pravne legislative.

Naime, obrađivač je pojasnio smisao izmjene, ali je Odluka kojom je Petar Pejaković izabran za direktora Fondacije za odbornika Demokratskog fronta Vladimira Potparu bila neprihvatljiva.

Tim prije što je Front imao svoga kandidata, prof. dr Darka Antovića, teatrologa koji po njima nema konkurenciju.

Kako nijesu mogli da se dogovore oko formulacije, iako je po riječima Glavnog administratora Đorđija Vukčevića tekst prijedloga u skladu sa zakonom i ne treba ga mijenjati, predsjednik Skupštine Opštine Nikola Bukilica je odredio desetominutnu pauzu sa ciljem, kako je kazao da se donese što je moguće kvalitetniji tekst Odluke.

Nakon pauze i više od jednog sata raznovrsnih diskusija, Odluka je prihvaćena bez problema.

Kada je u pitanju Kotorski festival pozorišta za djecu, koji je kapitalni kulturni projekat Kotora decenijama već i koji motiviše veliki broj naše djece da se aktivno uključe u razne oblike programa i radionica, vrijeme je da se razmišlja da li je Fondacija prava mjera koja omogućava nesmetani rad i organizovanje Festivala.

Iza tako ozbiljnog i potrebnog Festivala, sve je više jasno treba da stane Opština.

Odbornici su razmatrali informaciju o realizaciji budžeta za prvi kvartal i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju i plan rada  preduzeća “Vodacom”.

šoljica kafe da se misli razbistre

6 KOMENTARI

  1. Izvinite-jel se plaća ova a la mačina u prostirije(kafane)-možda po strukturi prisutnih,ali ne,ne daj bože, pretvarati je u kafanu-a la maca!

  2. Neka su odložili razmatranje. Svaka im čast.
    Bravo za Seku što nije podlegla pritiscima i što se zalaže za zakonito i stručno rješavanje problema.
    Debeli minus Ljesarki što zarad svojih interesa pokušava progurati nezakonita i nestručna rješenja od kojih bi Kotor imao samo štetu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]