Kotorska SO odložena za 23. jul

2
sa sjednice SO

Aprcović – Nedović

Aprcović – Nedović

Za danas zakazana XXIX sjednica Skupštine opštine Kotor je prekinula rad usljed spriječenosti predsjednika lokalnog parlamenta da predsjedava sjednicom.

Pojedine političke partije nijesu željele da se nastavi rad, iako je sjednicu otvorio najstariji odbornik Ljubenko Borović i obavila se verifikacija mandata.

Naime, umjesto Nikole Mršulje, koji je podnio ostavku novi odbornik iz redova DPS-a je Slaven Manojlović.

Odbornici su se složili da sjednica nastavi sa radom u četvrtak  23. jula u 8 sati.

Posebno interesovanje javnosti je vezano za prvu tačku dnevnog reda koja se odnosi na Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Lukor Kotor AD za 2014. godinu i izbor i imenovanje novih članova Odbora direktora ove kompanije.

Podsjećamo, ova tačka je skinuta sa dnevnog reda na prethodnoj sjednici Skupštine.

Na pitanje Skala radija da li će ovo odlaganje sjednice SO  poremetiti tok vanredne Skupštine akcionara ove kompanije, Željko Aprcović, predsjednik OO DPS-a Kotor je odgovorio da ne smatra da će doći do odlaganja zakazane vanredne sjednice akcionara Luke Kotor AD.

Apcović je potvrdio da je DPS predložio nove članove za Odbor direktora Luke Kotor AD, koje je trebala da potvrdi današnja Skupština kroz tačku izbor i imenovanja, ali je na žalost sve odloženo za četvrtak, 23. jul.

Legitimno pravo DPS-a je da predlaže kanditate za Odbor direktora i ta politička partija je to, kao odgovorna i uradila, kazao je Aprcović.

Branka Nedovića, vd. predsjednika OO SDP-a Kotor pitali smo da li  je ova partija saglasna sa prijedlozima kolega iz DPS-a za članove Odbora direktora Luke Kotor na što je on odgovorio da DPS po koalicionom sporazumu imenuje dva člana Odbora direktora u ime SO Kotor, a jednog Liberalna partija.

SDP je, po istom sporazumu, podsjeća Nedović dobila mjesto izvršnog direktora u Luci.

Nedović kaže da se radi isključivo o prijedlozima i kadrovima DPS-a i da je član Komisije za izbor i imenovanje SO Kotor iz redova SDP-a već glasao za prijedlog DPS-a i biće predložen Skupštini za usvajanje.

Na naše pitanje da li postoje i drugi razlozi koji motivišu SDP kada je u pitanju Luka Kotor AD, Nedović je kazao da već duži period SDP insistira da se decidno i jasno od strane Skupštine i Vlade CG opredijeli dugoročna koncesija za Luku Kotor AD, bez obzira na personalni sastav menadžmenta ove Kompanije.

On je podsjetio da je SDP na državnom nivou pokrenuo inicijativu da na dnevni red dođe Prijedlog zakona o dopunama zakona o lukama čiji su predlagači Draginja Vuksanović iz SDP-a i poslanik LP Andrija Popović.

Nedović očekuje da sljedeća Skupština Crne Gore izglasa takav zakon.
Intencija OO SDP-a Kotor biće da i SO Kotor donese zaključke kojima podržava prijedlog zakona i insistira da poslanici u Skupštini glasaju za Prijedlog zakona o dopuni zakona o lukama kako bi se stvorili uslovi za koncesiju jer je to pitanje svih pitanja.
Odbornici SDP-a će glasati za izvještaje Luke Kotor AD.

Na pitanje zbog čega SDP, kao partija koja insistira na sprovođenju zakonitosti, nije reagovala na činjenicu da Luka Kotor AD od 2011. godine nije potpisala ugovor sa Lučkom upravom Crne Gore, iako je to Odluka Vlade, budući da je riječ o luci od nacionalnog značaja, Nedović je odgovorio da je njegova partija intervenisala u liku njihovog ministra pomorstva i saobraćaja.

On je kazao da je traženo od većinskog vlasnika, a to je Opština Kotor da preduzme određene mjere i radnje.

“Lukom su rukovodili kadrovi DPS-a. Ukoliko nešto nije bilo po zakonu, DPS je imao mogućnost da nešto promijeni. SDP nije imao mogućnosti, zbog koalicionog sporazuma, da se miješa u kadrovska rješenja. Ukoliko kadrovi DPS-a nijesu radili po zakonu, onda su oni bili u mogunosti da taj sastav promijene i preduzmu sve mjere u skladu sa zakonom”, jasan je Nedović.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]