Kotorski gimnazijalci pripremili predstavu “Cabare”

0
Miodrag Mrdak, režiser, Katarina Milić, Filip Popović i Luka Popović

Reziser i učesnici predstave

U amfiteatru kotorske Gimnazije u petak 25. marta u 18 sati biće izvedena školska predstava “Cabare”, koju su pripremili profesori engleskog jezika i učenici kotorske Gimnazije.

Prožeta je atmosferom tridesetih godina i nagovještava društvenu problematiku ovog istorijskog perioda, kao i moralnu krizu tog doba.

Zamišljena je kao kombinacija glume, plesa i pjesme.

U predstavi učestvuje više od trideset izvođača.

U pitanju je druga zaredom predstava koju aktiv priređuje na engleskom jeziku u protekle četiri godine, a prednosti ovog oblika vannastavnih aktivnosti su višestruke.

Učenici na ovaj način stiču samopouzdanje i prevazilaze barijere i strah od komunikacije na stranom jeziku, dok istovremeno razvijaju svoja interesovanja.

Imajući u vidu da sami prilagođavaju scenario kao i koreografiju školskim uslovima, ovakav vid aktivnosti traži angažovanje mnogih njihovih vještina.

Možda najveća prednost ovakvih aktivnosti počiva na činjenici da se na ovaj način učenici podstiču da sarađuju i rade kao tim, saopštavaju iz Gimnazije.

Režiser predstave Miodrag Mrdak i akteri Katarina Milić, Filip Popović i  Luka Popović, gostujući na Skala radiju su izrazili zadovoljstvo što ih je ova predstava još više zbližila i omogućila da se pokaže energija i hrabrost, samopuzdanje i raskoš njihove mladosti.

Jezik, ali ne samo engleski, već i francuski i njemački koje je takođe zatupljen u predstavi nije im bio prepreka, jer za sve što im je potrebno kako su nam kazali koriste engleski  jezik.

Muzika, kostimi i scenografija uz stari gramofon čine posebnu atmosferu i daju ton kabareu kao originalom umjetničkom izrazu kojeg su stvorili gimnazijalci uz pomoć profesorica enegleskog jezika Ane Kašćelan i Maje Nikolić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]