Kotorski Kulturni centar nastavlja dobru saradnju sa Ministarstvom kulture Crne Gore

0
Miloš Dževerdanović

JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor nastavlja sa realizacijom dobrih programa i projekata, u saradnji sa Ministarstvom Kulture Crne Gore.

Direktor Centra Miloš Dževerdanović potpisao je sa ugovor o sufinansiranju tri projekta sa kojima je ova Ustanova aplicirala na konkursu Ministarstva u okviru programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2016. godinu.

Kulturni centar će tokom ove godine realizovati tri projekta, koje će sufinansirati Ministarstvo kulture Crne Gore / Direktorat za kulturnu baštinu, i to projekat Bokeljska noć, Digitalizacija zavičajne građe i Izdavanje zbirke poezije kotorske pjesnikinje Dubravke Jovanović.

Implementacijom ovih projekata, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore / Direktorata za kulturnu baštinu, aktivno učestvujemo u čuvanju, istraživanju i promociji kulturne baštine Boke i Crne Gore.

Iznos sredstava koji su odobreni od strane Ministarstva je 10.000,00 eura, saopštavaju iz kotorskog Kulturnog centra.

U protekle dvije godine kotorski Kulturni centar je veoma uspješno realizovao četiri projekta  u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara Ministarstva kulture Crne Gore / Direktorata za kulturnu baštinu i to: Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS3 za 2014. godinu, dok su u toku prošle godine realizovani projekti: Bokeljska noć, Nabavka neophodne tehničke opreme za rad u sistemu  COBISS CG i Izdavanje naučne publikacije dr Katarine Mitrović Benediktinci na području Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije (IX stoljeće – 1571).

Ovih dana se očekuju rezultati Konkursa Ministarstva kulture iz oblasti Kulturno-umjetničkog stvaralaštva, gdje je Kulturni centar aplicirao sa desetak projekata iz oblasti muzičkog, filmskog i pozorišnog stvaralaštva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].