Kotorski muzički novogodišnji paket

0

Atmosfera sa Novogodišnjeg koncerta

Kotor muzikom ispraća staru godinu.

U crkvi Sv. Duha, koncertnoj dvorani kotorske Muzičke škole „Vida Matjan“ održan je zajednički Novogodišnji koncert učenika ove škole i Gimnazije čiji su profesori pokazali sluh za saradnjom i brojnoj publici upriličili pravi muzički gušt.

Smjenjivale su se note i glasovi uz horsku, instrumentalnu muzika i solo dionice talentovanih učenika, kao i stihovi božićni i novogodišnji.

Pozdravlajujući učenike, prtofesore i posjetioce, Jelena Ljoljić, direktorica ŠOSMO „Vida Matjan“ je kazala da ovaj prvi, zajednički koncert Muzičke škole i Gimnazije znači i nove, buduće, zajedničke projekte.

Ona se posebno zahvalila direktoru Gimnazije Božu Peroviću na istančanom sluhu kako za potrebe i želje svojih učenika tako i za potrebe i želje svih dobrih ljudi.

Božićne pjesme, ali i popularne note i klasična umjetnička muzika talentovanih đaka ispunila je koncertnu dvoranu, ali i srca Kotorana i gostiju, koji su učesnike nagrađivali burnim i dugim aplauzima.

Koncertnim notama program su vodili gimnazijalci Franka Peruđini i Luka Mjesečević.

*

Muzički, novogodišnji paket zlatnim notama kotorske Gradske muzike otvorio se sinoć i u prepunoj velikoj sali kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković “na tradicionalnom koncertu uz posebnu emociju Kotorana za svoju bleh muziku.

Ovim koncertom zvanično je počela fešta „Od Božića do Božića” u organizaciji NVU “Karampana”.

Otvarajući ovu manifestaciju, Željko Aprcović, gradonačelnik Kotora je podsjetio da je naš  grad prepoznatljiv po muzičkoj tradiciji i sve ono će se dešavati u narednim danima treba da predstavlja čast i ponos svih nas koji ćemo i u budućnosti podržavati ovu manifestaciju.

“Večeras uživamo u onome što jeste tradicija Kotora, što jeste 177 godina dobrog ukusa u konceptu Gradske muzike Kotor. Neka Kotor pjeva”, poručio je Aprcović, uz Božićnu i Novogodišnju čestitku.

U ime suorganizatora ove manifestacije direktorica Turističke organizacije Kotora Ana Nives Radović između ostalog je kazala da nije slučajno što upravo Gradska muzika Kotor svake godine otvara manifestaciju “Od Božića do Božića”, jer svaka numera iz njihovog bogatog repertoara nosi određenu poruku.

Oni izvode djela klasične muzike, dobro poznate evergreene, ali i modernu muziku.

I svako djelo koje večeras čujete je zapravo poruka svima vama.

Podrška manifestaciji “Od Božića do Božića” biće iz godine u godinu sve veća, poručila je Radovićeva.

Gosti koncerta kotorske Gradske muzike bili su Gradski hor “Nikola Đurković” i ženska klapa “Incanto”, a voditeljica programa bila je Dolores Bonić Fabijan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]