Kotorski Osnovni sud: Bratićka nezakonito smijenila direktoricu ŠOSMO „Vida Matjan“Jelenu Ljoljić

11
Jelena Ljoljić  foto Skala radio

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, žena četnik, kako je za sebe ponosno voljela da kaže izgubila je još jedan spor zbog nezakonitih razrješenja direktora u crnogorskom obrazovnom sistemu.
Naime, ona je krajem jula 2021. godine (12. 07. 2021.) smijenila direktoricu ŠOSMO „Vida Matjan“ Jelenu Ljoljić i za vršioca dužnosti direktora postavila nastavnika u ovoj školi Mihaila Lazarevića.

Tadašnja ministarka je imala zadatak da uruši do temelja obrazovni sistem naše zemlje, a prvi korak je bio ekspresna smjena više stotina direktora osnovnih i srednjih škola. Uradila je to mimo zakona, čime je nanijela ogromnu štetu crnogorskom obrazovanju, što joj je i bio cilj, ali i državnim finansijama koje će morati da isplate visoke finansijske iznose oštećenim direktorima.

Jelenu Ljojić, koja je važila za uspješnu direktoricu kotorske Srednje muzičke škole „Vida Matjan“ Bratićka je smijenila uz obrazloženje da je prekršila Statut, ali je jasno iz dokumentacije u kojoj smo tada imali uvid, da to nije istina i da je ministarka to uradila kako bi obezglavila crnogorsko obrazovanje.
Zbog toga je Osnovni sud u Kotoru usvojio tužbeni zahtjev i poništio kao nezakonito rješenje o razrješenju sa mjesta direktorice ŠOSMO „Vida Matjan“ Jelenu Ljoljić.
Iz tužbe koju je nezakonito smijenjena direktorica Ljoljić podnijela jasno se vidi da nema govora o neizvršavanju radne obaveze jer ona nije mogla formirati Školski odbor u propisanom roku bez saglasnosti Ministarstva prosvjete o izmjenama i dopunama Statuta škole, koji je postojeći Školski odbor odradio, ali nije mogao više od toga jer nije postojalo mišljenje resornog ministarstva.
Interesantno je da ni izabrani V.D. direktori nijesu odradili konstituisanje novog Školskog odbora u propisanom roku, ali oni zbog toga nijesu razriješeni.
Istim rješenjem razriješeno je više stotina direktora u Crnoj Gori, što govori o očiglednim radnjama koje u pozadini ovog djela imaju jasan politički.

Sudovi, kada su u pitanju nezakonite smjene direktora obrazovnih ustanova u Crnoj Gori donose presude u njihovu korist, što je jedino ispravno i u skladu sa zakonom.

Sada je za očekivati da Ljoljić bude vraćena na mjesto direktorice, budući da je izabrana na period od 4 godine i da joj je mandat nasilno skraćen samovoljom Vesne Bratić.
Ostaje da se vidi da li će bivša ministarka odgovarati za učinjenu štetu državu i da li će lično morati da nadoknati finansijske iznose, jer je više nego sigurno da je dobro znala što čini i zbog čega donosi takve odluke.
Oporavak našeg prosvjetnog sistema biće dug i koštaće državu u svakom smislu.

11 KOMENTARI

 1. Čestitke odlučnpj,mladoj ženi.
  Još nije bila zatvorila vrata od škole u opštem progonu a već se pop uselio u fotelju.

 2. Koji ste vi licemeri….kad kotorski sud presudi Slavka zbog uvrede onda svi protiv suda …..Prvostepena presuda ne znači ništa jer se ima pravo žalbe…

 3. Da,da samo naši rođeni Kotorani da ne budu direktori.Nego dođu iz pizdića i komanduju i postaju neko.
  Grđe nam bog dao kad ih puštamo bez riječi da nam posred kuće svoje nameću.

 4. Bravo Jelena srećom nema više svetosavske ,četničke xxy ipsilonske Vlade, Bogu hvala ,sada žena četnik Bratićka treba da bude procesuirana za svoja nedjela i za fašizaciju društvenog sistema. Treba Bratićki dodjelit advokata odvjetnika xxy da je zastupa na ročišta.

 5. Sram vas bilo. Prof Mihajlo je obrazovan muzicki i u njegovu strucnost i profesionalnost nemate prava da dirate. Njegove nagrade najbolje o time i govore. Nemam rijeci kako ljudi uvlace politiku i u umjetnost. Stamota!

  • Jelena on nije pop nego đakon
   S obzirom da je đakon vjerske sekte Srpske crkve ne vjerujem da je utripovan drugačije od ostalih a s obzirom da ga je postavila žena četnik Bratićka to mu je veliki minus.

  • A ko zbori o stručmosti?
   Nego da nije malo degute da nam pop vodi muzičku u Kotoru?
   A što ali Ljoljićka nije stručna?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]