Kotorski SNP ovlastio dr Branka Baća Ivanovića da obezbjedi u potpunosti ostvarivanje principa i ciljeva koje je utvrdio OO SNP Kotor

1
Kotor

Opštinski odbor SNP Kotor jednoglasno je podržao Informaciju o dosadašnjem toku pregovora sa Demokratskim frontom, Demokratama i Građanskim pokretom URA o formiranju nove vlasti nakon održanih lokalnih izbora 16. oktobra, kao i o obavljenim razgovorima sa SDP-om.

Kotorski SNP je ovlastio predsjednika Opštinskog odbora dr Branka Baća Ivanovića da prilikom sprovođenja aktivnosti za formiranje nove vlasti obezbjedi u potpunosti ostvarivanje principa i ciljeva koje je utvrdio OO SNP Kotor.

SNP Kotor ocjenjuje da su građani Kotora zaslužili da nova vlast bude formirana sa ciljem da se zadovolje potrebe i očekivanja svih građana, a ne bilo koje partije ili pojedinca.

Zato SNP insistira da je jedini ozbiljan pristup formiranju nove vlasti onaj koji SNP predlaže od početka –  utvrđivanje principa i ciljeva nove vlasti, utvrđivanje prioritetnih aktivnosti koje će nova vlast realizovati u prvih 100 dana kako bi građani Kotora u najkraćem roku osjetili efekte novog načina upravljanja gradom, a zatim i usaglašavanje ključnih aktivnosti koje treba realizovati i odluka koje treba donijeti u prvih godinu dana.

OO SNP Kotor naglašava da je neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti u Kotoru, insistirati na depolitizaciji lokalne uprave kako bi na odgovornim poslovima radili oni koji  imaju znanje potrebno za kvalitetno obavljanje posla, jer i u Kotoru i u Crnoj Gori mora postati važnije šta znate – od toga koga znate i kojoj partiji pripadate.

SNP potencira transparentnost trošenja budžetskih sredstava i njihovo ravnomjerno ulaganje u sve djelove opštine Kotor. Tražićemo reviziju poslovanja svih preduzeća čiji je osnivač opština ili u njima ima vlasnički udio, za poslednjih 12 godina poslovanja, s posebnim naglaskom na Luku Kotor.

Efikasnost lokalne administracije, drugačija poreska politika koja će biti pravednija za građane Kotora, a pooštrena za “dobitnike tranzicije“, zaštita i valorizacija, a ne prodaja i predaja opštinske imovine – neki su od ključnih ciljeva koje nova vlast mora ostvariti.

1 KOMENTAR

  1. OO SNP Kotor naglašava da je neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti u Kotoru, insistirati na depolitizaciji lokalne uprave kako bi na odgovornim poslovima radili oni koji imaju znanje potrebno za kvalitetno obavljanje posla…. Ovo je isto govorio i DPS prije 4 godine.
    neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti…. mi znamo našto gospodin misli, ,,da treba SDP da podnesu ostavke, koliko se oko toga bori, a po nalogu iz Podgorice čelnika DPS a kako bi onda DPS prigrabio Luku Kotor, sve je svima jasno Baćo igra za DPS, iako je tobož vani,

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]