Kotorski SNP pozvao opoziciju na pregovore oko formiranja vlasti

16
Dr Branko Ivanović

Imajući u vidu činjenicu da je Kotor u poslednjih 12 godina doživio svoje ekonomsko, privredno i kulturno posrnuće, a polazeći od rezultata lokalnih izbora održanih 16.oktobra 2016.godine na kojima su građani Kotora nesumnjivo pokazali da žele NOVU VLAST pozivamo Vas na sastanak koji će se održati u petak, 4.novembra 2016.godine sa početkom u 18 časova, u prostorijama OO SNP Kotor, sa ciljem da, konačno, napravimo ozbiljne korake u ostvarivanju postizbornog koalicionog dogovora o vršenju vlasti u Kotoru.

SNP Kotor na ovaj sastanak poziva predstavnike (po 2 predstavnika) opozicionih izbornih lista  u Kotoru koji su na ovim izborima ostvarili parlamentarni status i to:

Demokrate Crne Gore, Demokratski front i GP URA.

Naš poziv se odnosi i na SDP pod uslovom da, do dana održavanja sastanka, preduzmu i konkretne korake kojima će prekinuti koalicionu saradnju i vršenje vlasti u Kotoru sa DPS-om, i to podnošenjem ostavki na sljedeće funkcije:

 • Nikola Bukilica, na funkciju predsjednika Skupštine opštine Kotor,
 • Branko Nedović, na funkciju potpredsjednika Opštine Kotor
 • Vasilije Kusovac, na funkciju Izvršnog direktora Luke Kotor i
 • Zoran Stanković, na funkciju sekretara Sekretarijata za preduzetništvo i saobraćaj.

Ukoliko navedene ostavke budu podnijete do dana održavanja sastanka ovim putem pozivamo da sastanku prisustvuju i dva predstavnika SDP.

Ukoliko do dana održavanja sastanka ne budu podnijete navedene ostavke i time konačno prekinuta koaliciona saradnja i vršenje vlasti u Kotoru SDP-a sa DPS-om smatramo da u tom slučaju sastanak mora da zadrži svoj osnovni smisao – dogovor opozicionih izbornih lista.

Naglašavamo da je to bila i naša ključna zamjerka vezano za  sazivanje i održavanje prethodnih sastanaka, jer  su to u  formalnom smislu zbog prisustva SDP-a bili sastanci vlasti i opozicije.

Pozivamo vas, takođe,  da do sastanka pripremite konkretan predlog aktivnosti nove vlasti od dana konstituisanja Skupštine u dvije forme:

1.            Aktivnosti u prvih 100 dana

2.            Aktivnosti u prvih godinu dana

SNP Kotor smatra da je građanima Kotora najvažnije šta ćemo konkretno i na koji način uraditi čim preuzmemo vlast kako bi obezbjedili diskontinuitet ovakvog načina vladanja i riješili goruće probleme.

Molimo Vas da u Vašim predlozima definišete, taksativno, prioritete NOVE VLASTI, konkretne odluke i akte koje bi trebalo donijeti u navedenim periodima, aktivnosti koje bi trebalo preduzeti na realizaciji prioriteta i jasnu dinamiku ostvarenja zacrtanih ciljeva kao i obaveznost poštovanja principa odgovornosti svakog konstituenta NOVE VLASTI.

Smatramo da ovaj sastanak može obezbjediti preduslove za brzo konstituisanje vlasti, ali i obezbjediti da ona odmah po konstitusanju počne efikasno da radi u interesu građana Kotora koji su takva očekivanja iskazali svojim glasanjem 16.oktobra 2016.godine.

OPŠTINSKI ODBOR SNP KOTOR,

PREDSJEDNIK,

dr Branko Baćo Ivanović

16 KOMENTARI

 1. ima jos SDP funkcionera:
  imaju nacelnika Informacionog centra u Opštini, Miodraga Kneževića
  imaju direktora bolnice dr Ivana Ilića (svi znamo da je i to politicka funkcija)
  imaju direktora Studentskog doma, gdina Ivardića
  imaju clanove u Upravnim odborima javnih preduzeća…
  ……………..

 2. To sto bi ti za 100 dana napravio ,
  Nebi se Kotor ni za 10 god. oporavio.
  Poznat si ti Kotoru od rane mladosti
  I te tvoje sposobnosti !

 3. Kako me ovo ne čudi što Baćo oće da preotme solicu Bukilici. Nego o tome će se očitovat naš prčanjot. Nego čista je pomama vazda bila oko te jedne iste stolice. Za Kotor bi najbolje bilo da nema ni jednog ni drugog.

 4. Penzija je zakon! Sve ovo preko 65 ili 67 zabranit bavljenje politikom. Ada puštite ove mlade ljude koji su dobili više glasova od vas da rade nešto pametno za ovaj grad. Kakav SNP i kakav SDP, sve to u penziju treba poslat i zabranit da se bave politikom.

  • I NE SAMO TO-NEGO ZABRANITI DA SE BAVE POLITIKOM-I OVIJEMA ŠTO ZIJEVJU I NAVIJAJU-ZA DrPS..JER MNOGO MRSNO ŽIVE-GUTAJUĆI OBADE…PA SE OBADAJU-O TROŠKU NARODA-OLITI DRŽAVE SENCA NARODA….?!

 5. Nego niste potpisali onaj sporazum da nećete sa DPSom. Tako da mi izgleda ovo kao mala namještena priča iz režije DPSa.
  Demokrate i df imaju najviše glasova pa valjda oni bi trebali da se nešto pitaju. A vi samo da podržite i uklopite se ako ste stvarna opozicija. Ako ste već dogovorili sa DPSom neka vam je srećno! Ali sledeće izbore nemate cenzus.

 6. Sve je ovo dogovoreno nego nam je trebao neko da ispadne kriv. Ništa bolje i ljepše nego da dokažemo gospodaru da i mi umijemo. A nama se može vjerovat!

 7. Ovaj tekst je pisao bivši direktor škole, i neka je, jer samo glasovi njegove uže porodice iz Pljevalja koju je zaposlio u vrijeme jedinstvenog DPSa i poslije za Vrijeme vladavine SNPa u Kotor čine ovu tisuću glasova. I njima možete vjerovat?

 8. Mogo bi i da povjerujem ovom zakašnjelom sastanku da na svoje oči nisam gledao kako poslije izbora šuruju sa DPSom. A to nisam vidio samo ja nego cijeli vas koliki Kotor svako ko bi sio na kafu je mogo viđet posjetioce iz SNPa kao ulaze/ izlaze iz opštinske kancelarije DPSa.

 9. Ovo je ispuvana grupa Bulatovićeve stranke, i oni su se sa groblja istorije našli da komanduju i postvalaju uslove i razriješavaju osobe sa pozicija drugim strankama, kao da su opozicina većina. To su mogli da pitaju front ili DS a ne Baćo sa dva glasa.

 10. E moj Branko pametnije Vam je sa DPS om nego sa tom bagrom. Blizi ste DPS u nego njima . Trazite mjesto gradonacelnika i postavite svoje nacelnike sekretare pa napravite nesto jer je svakako u Opstini bas dosta ljudi iz SNP !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].