Kotorski SNP pozvao opoziciju na razgovor

2
Dr Branko Baćo Ivanović

Polazeći od Vaših javno iskazanih stavova da je formiranje NOVE vlasti u Kotoru bez DPS ključni i najvažniji princip od kojeg se ne smije odustati, i da sve drugo mora biti podređeno tom principu uključujući i naše inistiranje da prije nego što krenemo u  formiranje vlasti od strane opozicionih partija moraju svi i formalno postati opozicija, odnosno da SDP podnošenjem ostavki na funkcije koje vrši u lokalnoj vlasti mora i formalizovati raskid koalicije sa DPS i početak svojeg opozicionog statusa,

Konstatujući da DF, Demokrate i GP URA nisu formalno podržali naš zahtev da SDP raskine koaliciju sa DPS-om i SDP-ovi funkcioneri napuste funkcije u vlasti,

Naglašavajući da SDP i dalje formalno vrši funkcije u koalicionoj vlasti sa DPS-om na mjestima potpredsednika opštine, direktora Luke Kotor,  kao i dva sekretara u lokalnoj upravi, Smatrajući potrebnim da se u najkraćem roku preduzmu koraci koji će obezbjediti formiranje NOVE vlasti u Kotoru, te da imamo obavezu da predložimo mogući model za ostvarivanje tog cilja,

POZIVAMO VAS (po dva predstavnika DF, Demokrata, GP URE i SDP) NA SASTANAK KOJI ĆE SE ODRŽATI U PETAK, 16. DECEMBRA 2016. GODINE SA POČETKOM U 18 ČASOVA U PROSTORIJAMA OPŠTINSKOG ODBORA SNP KOTOR.

Napominjemo da je Opštinski odbor SNP Kotor utvrdio principe i ciljeve nove vlasti, na koje smo vas dužni podsjetiti, jer su oni obaveza koju smo preuzeli prema građanima u izbornoj kampanji i njih se moramo pridržavati.

OO SNP Kotor je naglasio da je neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti u Kotoru, insistirati na depolitizaciji lokalne uprave kako bi na odgovornim poslovima radili oni koji imaju znanje potrebno za kvalitetno obavljanje posla, jer i u Kotoru i u Crnoj Gori mora postati važnije šta znate – od toga koga znate i kojoj partiji pripadate.

SNP Kotor potencira transparentnost trošenja budžetskih sredstava i njihovo ravnomjerno ulaganje u sve djelove opštine Kotor. Tražićemo reviziju poslovanja svih preduzeća čiji je osnivač opština ili u njima ima vlasnički udio, za poslednjih 12 godina poslovanja, s posebnim naglaskom na Luku Kotor.

Efikasnost lokalne administracije, drugačija poreska politika koja će biti pravednija za građane Kotora, a pooštrena za “dobitnike tranzicije“, zaštita i valorizacija, a ne prodaja i predaja opštinske imovine – neki su od ključnih ciljeva koje nova vlast mora ostvariti.

Očekujemo da nas do petka, 16.12.2016. godine u 14 časova obavjestite o tome da li će Vaši predstavnici prisustvovati sastanku, stoji u saopštenju koje nam je dostavila Socijalistička narodna partija, Opštinski odbor Kotor a koje potpisuje predsjednik dr Branko – Baćo Ivanović.

2 KOMENTARI

  1. Dosla Bacu voda do grla. Hoce da formira NOVU vlast u Kotoru i to podvlaci dva puta. Samo ne ynamo sto mu to znaci po dva predstavnika. Ili mozda on ne moze sakupiti nego samo DVA SVOJA , pa da se ne bruka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]