Kotorski spasioci čiste bedeme iznad Gurdića

7
vatrogasci čiste bedeme

Na Gurdiću jutros akcija kotorskih pripadnika Službe zaštite i spašavanja.

Bujna vegetacija, nabujalo rastinje niklo u kamenu trebalo je stručno ukloniti i omogućiti bedemima da dišu i da im se dive brojni turisti sa svih svjetskih meridijana.

Komandira kotorske Službe zaštite Maksima Mandića zatekli smo na Gurdiću.

Došao je, kako reče, da obiđe svoje i da provjeri treba li im što.

“Odavno je postalo uobičajno da naši ljudi čiste bedeme i uklanjaju rastinje. Posebno pred nastupajuću sezonu, a nekad i ranije jer je turista sada preko čitave godina. Kada bedemi zarastu na pojedinim mjestima, onda mi reagujemo. Pozove nas dirktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rato Brajković. Tako je bilo i ovoga puta. Planirali smo da počnemo sa čišćenjem prije vikenda, ali nas je u tome spriječila kiša”, kazao je Mandić.

Na naše pitanje da li u slučaju potrebe kotorski spasioci koji čiste bedeme mogu na vrijeme da se uključe u akciju spašavanja, Mandić je kazao da se tako nešto već dešavalo i da se pokazalo da to nije prepreka za ljude koji u svakom trenutku mogu uspješno da odgovore obavezama za koje su obučeni.

Za samo nekoliko minuta oni su, ako bi bilo potrebno, u jedinici i na raspolaganju za akciju koja ima prioritet.

Na čišćenju bedema je angažovano 6 spasilaca, a akcija će trajati nekoliko dana.

7 KOMENTARI

 1. “…Trla baba lan-da joj pasa dan…”? Od kad postoje u Kotoru vatrogasci-oni su od uvijek radili ove i slične poslove vezane za uljepšavanje grada..! Šteta što skorjevići-tek sada primjećuju vatrogasce -onamo đe su od vajkada bili ,i ne samo na zaštiti nego i na uljepšavanju Kotora…Hvala vam Gospodo Vatrogasci!!!

  • VASA VACUA, naravno da Vatrogasci zaslužuju komplimente i pohvale.
   No, ovdje je bila riječ da li bi trebalo da taj posao spada u opisu njihovih dodatnih dužnosti?

   • …da je dozvoljeno pljačkati-ubijati protivnike iliti “antiprotivne režimu i njegovom suverenu”…Ma bora mi to ne važi za poziciju-odnosno legitimnu vlast začetu-koćenu i okoćenu na staru srpsku godinu..1989 godine od planina pa do mora -od Ulcinja do Novoga…Zbora nema,koja uspješno vlada životima njenih glasača-pravilno raspoređeni po crnogorskim portalima-zarad izvršenja domobraniteljskih zadataka ilit blejuckanja(šoto voće) sa preko norme de(ci)bila…Ja,ja dražesna VASA VACUO-oliti prazna tećo,koja najbolje zvoniš (iz)prazna?!

 2. Moja malenkost je mišljenja, da je neprimjereno da Vatrogasci obavljaju ovaj posao. To može dovesti u opasnost nečiji život i imovinu zbog okolnosti da neće moći na vrjeme reagovati u slučaju hitnosti. Za čišćenje zidina bi trebalo angažovati druge specijalne, kvalifikovane ekipe. Vatrogasci su tu da dežuraju i da promptno, u najkraćem roku, intervenišu ako su u opasnosti nečiji životi i imovina. Da li sam u pravu? – da čujemo i meritornije mišljenje.

  • Promptno velis…
   Ocistiti zidine iznad Gurdica. Dignite malo glavu i pogledajte kakva stabla sa deblima nicu iz zidina.
   Ovo ciscenje je kao stavljanje prljavstine pod tepih. Od jednog svjetica ne vidimo sumu.

   Sigurno je da treba platiti ekipe koje ce ocistiti, zaliti hemijom da stabla ne rastu i osvjeziti zidine u sto duzoj distanci.

   Svakako, hvala ekipi Vatrogasnice Kotor i za ovo sto rade sa bijednim platama.

   • …koristila “kemija”-prije 3O godina..danas nebi “vatrogasci-dokonili” čupajući travu i trupine-s’kotorskijeg oburdanije bedema(..od muke i zastiđa..koćenog u pasane 30 godina)..Ipak, ne treba gubiti nadu-doći će vrijeme da “(o)koćenima”-kad tad ovaj narod vidi leđa-za navijek?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].