Kotorski spasioci Marković i Belan pomažu unesrećenima u Albaniji

3
Mario Marković i Božidar Belan u čekanju novog zadatka

Tlo u Albaniji ne miruje. Trese na svaku uru i po nekoliko puta. Broj poginulih u razornim potresima u utorak porastao je na 40, dok je preko 650 osoba povrijeđeno.

Na licu mjesta je i ekipa spasilaca iz Kotora, Mario Marković i Božidar Belan, koji su juče u 7 sati otišli da postradalima koje je zadesio katastrofalni zemljotres pomognu koliko je to u njihovoj moći.

Pozvali smo ih danas da nam kažu đe su i kako je na licu mjesta.

„Nalazimo se u Tirani. Smješteni smo u kasarni i sada čekamo raspored za dalje djelovanje. Situacija je napeta i osjeća se strah i panika kod građana. Juče smo bili u mjestu Tulum. To je selo koje je pretrpjelo znatna oštećenja. Uglavnom se radi o starim kućama koje su srušene zbog loše gradnje. Nemamo internet konekciju, a i telefonske linije su loše tako da je otežana komunikacija. Zbog učestalih zemljotresa čekamo danas đe će nas rasporediti, jer ekipe koje su na terenu, kad zatrese moraju da prekinu sa radom zbog bezbijednosti, a kad se malo situacija smiri, onda se opet nastavlja sa radom. Na žalost, trese toliko često da u ovom trenutku ne znamo ni kad ćemo ni đe dalje na intervenciju“, kazao nam je Marković.

Mario Marković i Božidar Belan su dobro, mada potreseni prizorima na koje nailaze.

Veliki je broj onih koji su iz raznih krajeva došli da pomognu, nesebično i ljudski, baš kao što to čine i kotorski spasioci.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]