Kotorski tradicionalni karneval u februaru

1

Zimske tradicionalne karnevalske fešte u Kotoru biće održane od 15. do 23. februara 2014.

Posljednjeg dana, u nedjelju 23. februara, na programu je tradicionalni kotorski karneval, a početak je u 14 sati.

Organizator je kotorski Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Direktor Kulturnog centra Petar Pejaković kaže da ova viševjekovna manifestacija ima za cilj povezivanje kulturne baštine i turističke ponude, ukazivanje na bogato kulturno naslijeđe i kulturne manifestacije na području Boke, promociju Kotora i Crne Gore.

“Tradicionalni zimski karneval je jedinstvena animaciona manifestacija koja se tradicionalno održava na području kotorske opštine u februaru mjesecu, a datira od kraja XIX vijeka. Manifestacija predstavlja bogatstvo duha i umijeća, kako karnevalista ovog kraja, tako i gostiju iz zemlje i inostranstva. U njoj učestvuju sve starosne i socioprofesionalne kategorije stanovništva, grupisane prema svojim interesovanjima, kulturnim i stvaralačkim potrebama i mogućnostima. U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu vidjeti i uživati u koloritu originalnih kostima, ritma i mediteranskog duha domicilnog stanovništva”, kazao je Pejaković u ime organizacionog odbora zimskog karnevala.

1 KOMENTAR

  1. Pitajte i uključite i one koji po 40 i više godina čidu u maškaradu i čineoviu feštu kotorskom i poznatom svuđe đe pođu.Nemojte da sujete opet prave skandalu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]