Kotorski vatrogasci spasili ljudski život i zaustavili vatru u staroj “Rivieri”

0

 

Velike vrućine u toku ljetnje sezone po pravilu pogoduju izbijanju požara.

Radi se uglavnom o šumskim požarima izazvanim namjerno ili u manjem broju slučajeva nepažnjom, dotrajalim električnim uređajima i instalacijama.

Vatra je jutros izbila nešto poslije 6 sati i 30 minuta u staroj fabrici “Riviera“ u Škaljarima.

Dežurna smjena kotorske Službe zaštite i spašavanja je primijetila požar i odmah uputila na lice mjesta 6 vatrogasaca sa dva vozila.

Vatra je izbila u jednoj ruševnoj prostoriji bivše “Riviere“, zahvatila je hodnik i jednu sobu.

U toku gašenje vatrogasci su prilikom pretrage prostorija primijetili osobu koja je spavala u sobi punoj dima.

Vatrogasci su čovjeka, koji je očigledno boravio u toj prostoriji, izvukli i spasili sigurne smrti, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

On se zahvalio kolegama na izuzetno uspješnoj i profesionalnoj akciji u kojoj je spašen jedan ljudski život i spriječeno širenje vatre koja je opasno mogla da ugrozi okolne stambene objekte.

U toku gašenja ovog požara, Služba zaštite je dobila dojavu da gori putničko motorno vozilo u blizini groblja u Škaljarima.

Ovaj požar su brzo ugasila tri vatrogasca sa jednim vozilom, rekao je Mandić.

On je podsjetio na česte požare ovih dana i česte intervencije kotorskih vatrogasaca na području Donjeg Grblja gdje, po tradiciji, svakog ljeta gori u vrijeme najvećih vrućina.

Mandić ponovo apeluje na građane i turiste da se uzdrže paljenja vatre na otvorenom u ovim danima visokih temepratura i suše kada lako može doći do požara velikih razmjera.

Ukoliko imaju potrebu za nekim kontrolisanim paljenjem, Mandić poziva građane da obavijeste Službu zaštite koja će besplatno uputiti svoje vozilo kako bi se posao završio uz kontrolu vatrogasaca.

Ukoliko se primijeti paljenje otpadnog materijala ili bilo čega što može predstavljati rizik, pripadnici Službe zaštite će biti prinuđeni da pozovu kotorsku Ispostavu policije i Komunalnu policiju i inspekciju kako bi kaznama opomenule nesavjesne da to ne rade u vrijeme tropskih vrućina, upozorio je Mandić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.