Kotorski vatrogasci spremni za požarnu sezonu

6
Maksim Mandić

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Opštinska Odluka o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru na snazi je od 1. juna do 30. septembra.

Iz Službe zaštite i spašavanja apeluju na građane da prilikom uređenja bašti i dvorišta uklanjanjem otpada paljenjem, traže asistenciju vatrogasaca.

U suprotnom, biće primjenjivane kazne koje su veoma rigorozne i kreću se i do dvije  hiljade eura, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja.

Prema njegovim riječima, pripadnici Službe zaštite i spašavanja spremno dočekuju ljetnju požarnu sezonu.
Vozila su servisirana. Nabavljen je dio nove opreme a onaj dio opreme koji nedostaje je pod javnim nabavkama i ta procedura je veoma spora.

Sve u svemu, što se tiče požara na otvorenom prostoru, ove godine sezonu dočekujemo spremnije nego prošle, kazao je Mandić.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja, u saradnji sa gradskim Vodovodom i Opštinom, vodom za piće sa dvije cistijerne snadbijevaju stanovnike Donjeg Grblja, gdje je ovih dana  izražen problem vodosnadbijevanja.

Spiskovi se redovno ažuriraju i dostavljaju ovoj Službi.

Mandić je podsjetio na prošlo ljeto koje je, kako je kazao bilo najspecifičnije do sada, budući da nije bio ni jedan šumski požar, ali je zato bio povećan broj strukturnih, odnosno požara u zatvorenom prostoru.

Evidentiran je  i veliki broj tehničkih intervencija pripadnika Službe zaštite prilikom saobraćajnih udesa na izvlačenju povrijeđenih iz vozila.

Bilo je i pretraga za izgubljenim osobama, turistima koji se blagovremeno ne prijave za obilazak okolnih brda, pa ih je veoma teško locirati i doći do njih kada se izgube.

Kotorska služba Zaštite i spašavanja jedina je u Crnoj Gori koja ima licencirane vatrogasce ronioce.

Mandić je podsjetio na njihovu nedavnu obuku u Splitu  i kazao da ronilačka jedinica veoma dobro funkcioniše sa potrebnom savremenom opremom.

On je apelovao na građane i goste da budu pažljivi, posebno kada su u pitanju klima uređaji, zbog čestog variranja napona struje u objektima.

Napon je nepredvidljiv i može doći do nesipravnosti klime i njenog zapaljenja, pa je stoga, ukoliko se izlazi iz doma potrebno isključiti klima uređaje.

6 KOMENTARI

 1. Sve svjetske agencije su objavile da je omladinska reprezentacija Srbije u fudbalu postala prvak svijeta.Siguran sam da ce i najpopularniji radio u Boki podijeliti ovu informaciju.

  • Vicko, ajde fermaj vise sa vicevima, ima ih na ovu skatulu koliko oces bez da ih ti prenosis !
   Vjerujem da vatrogascima nije smijesno kad zafisca sirena, tako da ovo i nije tema da pod njom kacis ,,smijurije”

 2. Brao meštri samo da nema vatre da ima vode i da nema udesa ni trke za zalutalima po Vrmcu i Pestingradu.
  Mirno ljeto ali pripravnost kako ste i naučili narod.

 3. Svaka njima cast a ni do Bog da ima pozara ove godine i sto manje posla da imaju to im svi od svega srca zelimo. Zivjeli nasi vatrogasci !

  • slažem se veljko, ove piromane bi trebalo objesit za noge da vise i osjete tu vatru u glavu, a onda ih doživotno zatvorit u ludnicu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].