Kotorski vatrogasci u potpunosti spremni za sve uslove djelovanja

1
Maksim Mandić

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore – Sektor za vanredne situacije upozorilo je da će područje naše države od danas do 5. jula biti na udaru drugog tropskog talasa.

Radi se o ekstremno visokim temperaturama koje će se kretati od 38-41 stepen i predstavljaće rekordne za ovo doba godine.

Pri tako visokim temperaturama postoji izražena opasnost od požara, čiji je indeks opasnosti 32 i više.

Ovako visoko izražen indeks govori da se radi o ekstremnoj opasnosti od požara, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Zbog toga još jedan apel stanovništvu i gostima da ne pale vatru na otvorenom, jer je opasnost od požara velika, a kazne visoke i da ukoliko primijete požar momentalno obavijeste Službu zaštite i spašavanja na telefon 123, kazao je Mandić.

Danas je u Podgorici Sektor za vanredne situacije zakazao sastanak sa komandirima lokalnih službi spašavanja radi preventivnog djelovanja.

Sektor je lokalnim upravama i nadležnim službama poslao upozorenje čiji je cilj pružanje kvalitetnog odgovora u novonastalim prilikama.

Služba zaštite i spašavanja Kotor je u potpunosti spremna da odgovori složenim zadacima koji mogu da izazovu rekordne temperature tako da nema mjesta panici.

Svi odgovorni činioci treba samo da obavljaju revnosno svoje poslove i radne zadatke.

Posebno apelujemo na vozače da pažljivo i koncentrisano voze jer su pojačane gužve na našim putevima i da se kada čuju zvuk vatrogasne sirene uklone sa saobraćajnice kako bi olakšali vatrogascima da brže dođu do odredišta, poručio je Mandić.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]