Kotorski vatrogasci ugase vatru u Kavču, a počne novi požar na Vrmcu

1
Vatra na Vrmcu

Maksim Mandić

Maksim Mandić

U podnožju brda Vrmac, na kraju Stoliva, kod Veriga, danas je oko 13 sati i 30 minuta izbio šumski požar većih razmjera.

Gori nisko rastinje, a na ovom potezu ima dosta zaostalih eksplozivnih sredstava.

Jak južni vjetar i nepristupačan teren sprječavaju vatrogasce da efikasnije djeluju.

Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja kazao je za Skala radio da je neposredno nakon ugašenog požara u Kavču izbio novi na Vrmcu iznad Veriga i da je ekipa sa četiri vozila izašla na teren.

U pomoć su došli i pripadnici  tivatsku Službu zaštite i spašavanja, jer se radi o graničnom dijelu kotorske i tivatske opštine.

Mandić je kazao da su pripadnici Službe, odmah po dolasku na lice mjesta formirali odbrambenu liniju i pristupili gašenju onog dijela terena kome je moguće bilo prići.

Nakon upozorenja mještanja koji dobro poznaju teren, ali i iskustva od prije nekoliko godina kada je došlo do više snažnih eksplozija na istom mjestu gdje je i sada vatra najjačeg intenziteta, vatrogasci su povučeni sa terena na kome se pretpostavlja da ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava i postavljeni na nižu lokaciju odakle mogu najbolje da kontrolišu požar.

Mandić je kazao da su obavjestili smo i Ministarstvo unutrašnjih poslova – Direktorat za vanredne situacije i da čekaju da dejstvuju avionima, ukoliko budu u mogućnosti.

Iz bezbjedonosnih razloga put Kotor-Stoliv- Lepetane -Tivat zatvoren je za saobraćaj.

Na licu mjesta su pripadnici kotorske i tivatske policije.

Mandić je kategoričan da će uraditi sve što je u njihovoj moći da spriječe širenje požara, a ako to ne bude moguće sve svoje snage stavice u zaštitu kuća i stambenih objekata i s kotorske i tivatske strane.

Pokušaćemo svim silama da ovaj požar spriječimo, a ukoliko ne budemo mogli nastojaćemo bar da spasimo kuće i objekte i sa kotorske i sa tivatske strane, dodao je Mandić.

Uzroci požara, kako saznajemo nijesu poznati.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]