Kotoru najveći projekat u zdravstvu Crne Gore finansiran sredstvima EU

1
Opšta bolnica Kotor

Odlukom zajedničkog tehničkog programskog odbora, na javnom konkursu za Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska, Bosne Hercegovina i Crne Gora prihvaćen je i projekat akronima TELE.DOC, odnosno „Inovativne upravljačke prakse kod trauma i povreda za poboljšanje uslova liječenja pacijenata u prekograničnom području“ čiji je nosilac Opšta bolnica u Kotoru, a partneri su Opća bolnica Dubrovnik, Javna ustanova Kantonalna bolnica ”Dr. Safet Mujić” Mostar i Opština Kotor.

U oštroj konkurenciji od 161 projekta prihvaćeno je njih 30, a u prioritetnoj osi 1 „Unaprjeđenje kvalitete usluga u zdravstvu i socijalnoj zaštiti“ tek 8 projekata, među kojima je i TELE.DOC.

Samo dva projekta u toj komponenti imaju nosioce iz Crne Gore.

Cilj projekta je nabavka savremene medicinske opreme za poboljšanje uslova liječenja pacijentata sa traumama. Takođe, cilj projekta je unaprijediti znanja i vještine osoba koje rade u službama bolničkih trauma, te bolje povezivanje zdravstvenih stručnjaka putem telemedicinske opreme. Projektom će se takođe nabaviti i plovilo za spašavanje unesprećenih i intervencije na moru.

Ukupna vrijednost projekta je 1.155.417,62 Eura, a od kojih 85%, odnosno iznos od 983.104,96 Eura sufinansira ovaj EU program.

Tačan iznos odobrenih sredstava biće  određen do potpisivanja ugovora, u narednom periodu.

Ovo je za Opštu bolnicu Kotor, i ukupno za čitav naš zdravstveni sistem, značajna vijest jer se radi o do sada najvećem odobrenom projektu od strane EU u sektoru zdravstva, čiji je nosilac jedna zdravstvena ustanova iz Crne Gore.

Realizacija projekta očekuje se početkom 2020. godine, a projekat će trajati 24 mjeseca, kaže se u saopštenju JZU OB Kotor, koje potpisuje direktor prim. dr Ivan Ilić, koje je dostavljeno Skala radiju.

1 KOMENTAR

  1. …NE OBRŠI KA ŠPORCKA SALA “ŠPADOLA” I “BANAT ZIMSKI BAZEN”-ZA UZGOJ ŠKALJARSKE VERDURE-SALATE…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]