Kovač i Milošević dobitnici nagrade Fonda za kvalitet i talente u 2020. za učenike i nastavnike

0

Na konkursu “Za odličan 5” koje je raspisalo Ministarstvo prosvjete za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente u 2020. godini za učenike i nastavnike, ovogodišnji dobitnici nagrada iz JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ su Nikola Kovač, učenik IX razreda i Dijana Milošević, profesorica matematike.

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente dodjeljuju se treći put zaredom, a cilj je da se nagrade i promovišu najbolji učenici i nastavnici u sistemu obrazovanja.

Fond je jedan od načina da se fokus stavi na prave vrijednosti i one koji ih pronose svojim radom i postignućima.

Nikola Kovač, svojim dugogodišnjim uspjesima i zapaženim rezultatima u svim nastavnim oblastima, trostruki je dobitnik nagrade „Za odličan 5“.

Da je tri godine za redom nagrada zaslužno dodjeljivana govore i mnoge prve nagrade na literarnim konkursima, na konkursima „Mladi eko reporteri“, kao i mnogim drugim takmičarskim, nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Nikola Kovač je pored odličnog uspjeha i aktivan član mnogih školskih slobodnih aktivnosti i uvijek spreman za svaku volontersku akciju, nove projekte i izazove, vršnjačku edukaciju i saradnju na unaprijeđivanju rada škole.

Takođe pored mnogih talenata Nikola Kovač kroz rad u školskom Microbit klubu razvija i programerske vještine i znanja vezana za koncepte škola XXI vijeka.

Nagrađenog učenika Nikolu Kovača ne krasi samo znanje i svestranost, već i topli osmjeh, razumijevanje i uvijek ispružena ruka za svakog svog druga i drugaricu.

Nikola predstavlja ponos ne samo roditeljima, školi i nastavnicima, već svakom ko u obrazovanju i uspješnim mladim ljudima prepoznaje napredak.

U kategoriji nastavnika nagrađena je profesorica matematike Dijana Milošević, čiji je dugogodišnji rad usmjeren ka inovativnim metodama, osavremenjivanju i digitalizaciji nastave, zapaženom mentorstvu mladim matematičkim talentima, nagrađivanim projektima i uspješnoj kulturnoj saradnji na međunaronom nivou u oblasti kulture i obrazovanja.

Dijana Milošević koordinatorka je i školskog Microbit kluba za kodiranje, a takođe i učesnica regionalnog projekta, u organizaciji British Council-a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore  i Zavodom za školstvo Crne Gore, naziva „Škole za XXI vijek“, u kojemu je i dugogodišnja trenerica i mentorica školama učesnicama u projektu.

Dodijeljene nagrade Nikoli Kovaču i Dijani Milošević, kao uspješnim predstavnicima JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Kotora, predstavljaju veliki podstrek i kolektivu i učenicima, a naročito nagrađenima za dalji rad i ustrajnost u sticanju novih znanja i realizaciji svih ideja, saopšteno je Skala radiju iz ove škole.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]