Krcić: Kotor je najskuplji grad u CG, ali pristupačan za turiste u odnosu na slične destinacije

1
turisti u Kotoru

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Vremenske prilike pogoduju produžetku sezone, koja u Kotoru najduže traje, s obzirom na kruzing turizam koji završava 1. decembra.

U danima zvanične postsezone kada su manje gužve, jeftiniji smještaj, toplo more, u Bokokotorskom zalivu i do 27 stepeni ovih dana, turisti u Kotor dolaze ne samo kruzerima već i organizovanim prevozom sa dubrovačke i budvanske rivijere i septembar je mjesec koji bilježi najveću posjetu izletničkih turista.

Stari kotorski grad je do danas, u septembru, posjetilo više od 36 hiljada izletnika, a očekuje se do kraja mjeseca da će premašiti prošlogodišnju cifru od 62 hiljade.

Do kraja turističke sezone u Kotoru, koju zatvara dolazak posljednjih kruzera početkom decembra, očekuje se oko 315 hiljada organizovanih izletnika.

Oni koji će ući sa vodičem i obići znamenitosti Kotora, kako sa kruzera tako i oni  turisti koji dolaze u svojoj režiji činiće ukupan broj od oko 600 hiljada, kazao je za Skala radio Mirza Krcić, direktor kotorske Turističke organizacije.

Poznato je da je Kotor najskuplji grad u državi, ali uzimajući u obzir  cijene u ostalim destinacijama, Kotor može biti prihvatljiva turistička, izletnička destinacija, kazao je Krcić.

Ovih dana cijene u privatnom smještaju su niže, postsezona znači i za 50% jeftiniji smještaj, pa ako je apartman koštao od 50 do 100 eura u postsezoni je upola niže.

Do 1. oktobra, za većinu izdavaoca smještaja važi dozvola za izdavanje, podsjetio je Krcić.

Neki to koriste i duže i u svakom slučaju u svim vidovima smještaja je cijena u postsezoni niža u odnosu na glavnu turističku sezonu, kazao je on.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]