Krivične prijave Crnogorskog pokreta

40

 

Crnogorski pokret je podnio Vrhovnom tužilaštvu Crne Gore dvije krivične prijave:

 • Prvu, protiv Srpske pravoslavne crkve, Mitropolije crnogorsko-primorske, zbog krivičnoga djela devastacije i prisvajanja kulturnoga dobra iz člana 9 stavovi 1 i 2 a u vezi čl. 13 stav 2 Zakona o zaštiti kulturnih dobara i krivičnoga djela raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje iz čl. 370 Krivičnoga zakona, zbog radova na nelegalnom limenom objektu koji je postavila Beogradska patrijaršija, odnosno njena filjala na Cetinju, poznata pod imenom Mitropolija crnogorsko-primorska, 2005. godine, na kultnome spomeniku, tumulu na vrhu Rumije, oblaganjem kamenom, s namjerom da privremeni objekat transformiše u trajni. Tim činom izvršila je devastaciju i prisvajanje kulturnog naslijeđa i krivično djelo raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje, upereno protivu Crnogoraca katoličke vjere, Crnogoraca uopšte, pripadnika islama i Albanaca.
 • Drugu, protiv N.N. lica, potpisanih kao “Srpski narod Boke”, zbog krivičnoga djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje iz čl. 370  KZ CG, stav 1, a u vezi s članovima 357 i 362 stavovi 1 i 2 istoga KZ-a zbog isticanja na bilbordima u Budvi i po Boki Kotorskoj plakata kojima pozivaju građane na centralnu proslava jubileja, kako piše, 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja, pod nazivom „Pokoljenja djela sude 1918- 2018.“,  i na proslavu koja će biti održana 7. novembra u Budvi, u hali Mediteranskog sportskog centra, a u organizaciji, kako piše, ,,Srpskog naroda Boke“, javnosti nepoznatog udruženja. Na cijeloj površini bilborda odštampana je slika srpskih dobrovoljaca iz Amerike pred odlazak na Solunski front 1916. godine. Ovim plakatom namjerno se podstiče i izaziva nacionalna mržnja slavljenjem zločina prema Crnogorcima i Crnoj Gori, koji su 1918. godine bili meta zločiničkih pohoda srpske vojske i žandarmerije. Ovo krivično djelo je i u neposrednoj vezi s krivičnim djelom ugrožavanja nezavisnosti, iz člana 357 KZ CG.

Na Rumiji, na nadmorskoj visini od 1595 metara, od davnina je kultno mjesto na kome se nalazi jedinstven sakralni objekat na kome se tradicionalno, na trojičin dan, vrši sakralni obred, neprekidno, bar 2500 godina. To mjesto je bilo simbol suživota i vjerske tolerancije tog kraja, koje su posjećivali njegovi stanovnici sve tri konfesije. Postavljanjem limenog objekta helikopterom vojske nekadašnje Srbije i Crne Gore u vrijeme Vojislava Koštunice upravo se htjelo narušiti taj sklad i reći svima – ovo je sad srpsko! Vlada Crne Gore je prije 12 – 13 godina naložila SPC da ukloni nelegalni objekat, odgovor je da je objekat ostao do donašnjih dana i još se danas, pokazujući ignorantski odnos prema državi Crnoj Gorii njenim institucijama, oblaže kamenom.

I jedan i drugi povod za tužbu vrlo jasno govore da akteri navedena dva krivična djela direktno provociraju i izazivaju državu i većinsku Crnu Goru, sa željom da pokažu nemoć i odsustvo snage Crne Gore da ih spriječi u svojoj destrukciji. Zabrinjavajuće je da državno tužilaštvo po službenoj dužnosti ne pokreće postupke protiv direktnog izazivanja nacionalne mržnje, nacionalne netrepjeljivosti, vjerskih antagonizovanja i mržnje, provokacija i ugrožavanja građanskog mira, devastiranjem i uzurpacijom tradicionalnog mjesta nacionalnog i vjerskog suživota, mjesta koje predstavlja nematerijalno kulturno dobro, i slavljenjem okupacije Crne Gore, njenog nestanka kao države, masovnog i zvjerskog ubijanja Crnogoraca svih vjera, crnogorskih Albanaca, silovanja, paljenje kuća, ljetine, uništavanja kulturnih dobara ….

Takođe, ovim putem, obavještavamo javnost da je Crnogorski pokret u više mahova podnosio tužbe za slična djela i da još uvijek nemamo nikakvu reakciju tužilaštva, što je nedopustivo. Tražimo od državnog tužilaštva da odgovori na naše podnijete tužbe, jer ne vidimo nijedan razlog za oduglovačenje, tim prije što je naša namjera bila da spriječimo nelegalno djelovanje, a ne da se oduglovačenjem omogućuje nastavljanje vršenja krivičnog djela. Posebno u nelegalnoj gradnji i devastaciji objekata od nacionlnog kulturnog značaja. Iskreno se nadamo da nemamo posla sa paganskim vjerovanjima u kletve i bacanje čini. Mi nećemo odustati od zahtjeva da se poštuju zakoni i civilizacijske norme i ne postoji istanca kojoj se nećemo obratiti, domaća i međunarodna, da ukažemo kako se u Crnoj Gori ne poštuju sopstveni zakoni i kako država, koja jedina ima monopol sile, ne koristi svoje institucije i kapacitete da zaštiti uništavanje kulturnog naslijeđa i spriječi anticrnogorsko bestijanje po Crnoj Gori i slavljenje najtragičnijih trenutaka crnogorskog naroda u istoriji.¸Zar neko stvarno misli da je moguć suživot sa nekim ko vam sipa so na živu ranu? Upravo je to cilj ovakvih djelovanja i to ne može proći bez odgovarajuće krivične odgovrnost!

40 KOMENTARI

 1. Situacija na portalu je smijesno – zabrinjavajuca.
  Polemika ego i alter-ego zavisno od nagona ludjaka koga da pribode!

  • Sto je Martine, ne odgovara Ti,
   Nasa borba neprestana?
   Pa znas, ako nisi znao, ovo
   je Crna Gora!
   Bojovne su ovo planine, nema uzmaka.
   Nema mira sa zlotvorima i ugnjetacima
   a o asimilatorima svetosavskim da i ne zborim.

 2. Zivjela Srpska Boka….sledece izbore idemo udruzeni da trazimo prvo Regiju sa pranom da gospodarimo svojom obalom a ne da nam je neki brdjani ovako uniste…..gdje ste bili da sprijecite da nas UTESCO ne blokira radi betonizacije prve i ine familije

  • Ljuta, bokeska iredento i lupetalo,
   fali para , pa radi malo “gazdo”!
   Kolaborantski sugradjanine, dosli su investitori, zakoni se po njihovoj mjeri kroje, a ne po Mojoj i Tvojoj teslici.
   Kljucaj i zoblji to sto je ostalo, ako je !

 3. Ovo nema direktne veze sa ovom temom ali kada smo kazali Vidovicu da je pretjerao nadali smo se da ce nas uzeti ozbiljno.Prvo veliki broj Crnogoraca podupire srpsku populaciju u C.Gori ali nije izvjesno da to radi bosmj.ili albanska koja pocinje da prisvaja djelove koje im ne pripsdaju.Sada se je odnosno radi se na tome ds se i ono sto ne pripada zeli nova cg.vlast preko dr.organa koji davaju. Zeleno svjetlo nesto nepromisljeno djelovati.Npr.dvorac K.Nikole dat na upotrebu nedrzavnoj tvorevini.Pa imate li dokaze da ga je zidala ta samozvana crkva za koju se od osamost.nije nigdje vidjela.Ispada da je Vidovic veci ateist od.Karla Marksa ako tako pise sto jmalo smijesno jevrrskih bogomolja i grobova je ovamo malo ili su relativno skorijih datuma nekih ccs 150 g.ali tada je ovdje djelovaa Mletacka republika sa punom ingirrncijom pape i ako su se tada Vidovici prvi put proculi vrlo je vjerpvatno da su bili povezani sa krilatim lavom.Osuo je paljbu na kralja Alek.kogu su mucki ubili u Marseju i tom cinu se doticni ne cudi odnosno govori protiv Petrovica koji su postali Karadjordjevici koji su bili medju osnivacma prve drzsve ujedinjenja na Balkanu.To ne mozemo prihvatiti.Ing.Milos Djonovic

  • Ko tebe pita .Makni se sa ovog sajta jer ga kontaminiraš glupošću.
   Postovani moderatori,čudim se da puštate ovakve bezvezarije,bezvrijednih razmišljanja i poruka ovog neostvarenog,iskomleksiranog i glupog čovječuljka.

  • Ne laprdaj Milose i ne izmisljaj da sam govorio protiv Petrovica.
   Kralj Aleksandar je bio apsolutista , tj. diktator, koji je zabranio KPJ (OBZNANA), a to nije demokratija nego profasizam , kasnije je to pokazao pakt sa Njemackom, koji su narod i Simovic razvrgli!
   Punisa Racic je pucao u skupstini i ubio Stjepana Radica i ranio njegovog brata i dr. poslanike. Uzrocno, Pavelic formira ustaski pokret, ide u izbjeglistvo, ucestvuje sa Eugenom Kvaternikom u
   organizaciji atentata na Aleksandra uz
   logistiku Musolinija.
   Kasnije uz pomoc italijana i njemaca formira NDH. Slijedi najveci genocid u Europi, poslije Bartolomejske noci , u
   kojem je samo u Jasenovcu ubijeno,
   ne 500 – 700.000 ljudi, vecinom srba,
   vec minimum 1.750.000 do preko
   2 miliona, po novim ukazanjima, nezavisnih stranih istrazivaca.
   Znaci , posredno , “diranjem” hrvatskih
   poslanika i ubistvima, crnorukasi su
   inicirali stvaranje ustaskog pokreta,
   koje se izrodilo u zlo biblijskih razmjera,
   na stetu srpskog naroda najvise.
   Aleksandar je OBZNANOM pokusao suzbiti komuniste, koji su sve izdrzali,
   uz velike zrtve, POBJEDILI i zasluzeno
   dosli na vlast , brisuci tamnicu naroda
   Aleksandrovu – prokletu i krvavu!
   Milose, Tebe bi trebalo kao Stojadinovica , koju god. internirati, na
   Mauricijus ( u Port Luis), pa dalje pustiti niz vodu.
   Sto Ti imas protiv komunista, nisi Ti od
   radnicke klase i nisi kalio celik,
   procitaj od Nikolaja Ostrovskoga,
   “Kako se kalio celik”.
   Marksov Kapital je stampan u Engleskoj, a Ratko Vidovic je lijev i
   komunista od glave do pete , od
   rodjenja, od jakijeh karika, Ratko – jer
   “ratuje” , a Vidovic – jer sve “vidi”!
   Uvijek idem NAPRIJED (vidi Titov naprijed !) i znam da si , kako bi
   Drinjak rekao, jedna obadala govedina.
   Ostavi se Milose Crnogorcenja,
   Crna Gora je BOJOVNA PLANINA,
   puno smo trpjeli pesto kupjevine ka’
   sto si Ti i slicnjaci, nalicnjaci.
   Ne brini Tu smo i necemo Vam dozvoliti da krsite zakone !
   Sve za Crnu Goru, nista protiv
   Crne Gore (Milose izdusi trbusinu!).

   • Slijep si kad ne vidis osnovne stvsri.Kt
    Kralj A.je progonio komuniste ali ih nije pobijao.A kakvim se je metofama sluzio Broz koji u principu nije znao koliko je tezak jer veliki dio krivice ima za raspad sistema.Mnogi su posli za njim kao i dio mojih najblizih i zato iz neznanja sto se moze donekle opravdati ali nota drskosti koja izbija iz ovih ili slivncih komentara nije nuje nimalo primjerna i zato je bolje da cutite ukoliko neke stvari ne znate.
    Ing.Milos Djonovic

    • Drzak si Ti Milose, kad blatid Tita.
     Titovo vrijeme ovdje jos traje!
     Na bazenu smo Titovi.
     Evo ce u Podgorici da se podize
     spomenik ljubicici bijeloj,
     a cetnicima NECE MOCI !

    • Milose izgleda da i Tebe treba razmotriti za zabranu boravka,
     nastavis li ovdje “plivat”i po portalu.

 4. Bas su smjesni, ovi sto proslavljaju
  okupaciju svoje drzave.
  Bas da vidimo tu petu kolonu sto bi Boku od Crne Gore izdvajala!
  Neka se kolektivno premjeste u Rakovicu, pa neka tamo saboruju.
  Oni su kao Kju klus klanovci.
  Oce li paliti krstove, kao badnjake?
  Svetosavski od njih , kao sto je sv.Sava
  palio Zetu!
  Cvokcu i rokcu, samo da im ne upadne u dusnik!
  Nema Vuka i Kopitara, pa zovu Beckovica, neznavenu srbendu.
  Veceg plemena a manje intelektualaca
  i viskom lazova, prevaranata, intrigranata i kako kazu blasfemicara,
  nema na daleko .
  Bas su zalutali u Crnu Goru.
  Ne damo Te , avetinjama, Nasa
  Crna Goro !

  • Ranko….otvori malo sire oči.. je su li SAD takodje ukinule tu prokletu komunističku partiju koja je nas u CG uništila i današnje stanje je njen doprinos i spasili se zla koje je krivo za milione NEVINIH žrtava….ne bih dalje ali KPJ je uzrok svog zla u svijetu…

   • Ajde Ljuta, Dragutinovic sisnjar i
    dr. veljecicini brabonjci, bilo je bolje hiljadu puta, sa svim
    “represijama”.
    Evo palite pozare po “svome”
    Grblju, jer vas “vasi” tamo ne
    podrzavaju.
    Kukavice i funjare ste.
    Tito, partija, omladina , akcija.
    Tu smo avetinje i trula isplivala
    merda, Zivjela Crna Gora.
    Proklet bio svetosavski brlog!

 5. Ajde, genocidni ignoru ne lupaj.
  Sve sto je Budjoni napisao je tacno.
  Treba Vama Takvima , dic pozdrav, sto
  pametni odavno ucinjese i nemat posla sa vama naopakima.
  Ti i dr. nikogovici velikosrpski da pricate o rasizmu.
  Negirate CG i crnogorce, pa Vi VELIKOSRBI NE POSTOJITE, za normalne ljude, cetnicka zgadijo
  necivilizovana i nekulturna.
  Izfrustirani potomci cetnika , dizu nosine i prkose drzavi.
  Kad Vam bude nesto trebalo, opet cete se crnogorcima spiminjati.
  Balegarski Bokelj ne zna ni iz kojeg je sela!
  Smijem se vasoj retorici, is pogani
  nakotu !

  • Slavit ces Ti sve sto je protiv Crne Gore,
   unjaro bokeska, tzv.”Bokelju”.
   Urotnik si , poznato je!
   Ajd u Vardara na kafu sa reakcionarnim
   babetinama i potomcima kvislinga,
   tamo Ti je mjesto.
   Posjeti mackojede na pjaci od Kina i
   one frankofurtimase u Leonidum!

 6. Sta jos reci, nego odmah zaustaviti
  divljanje Svetosavskih nikogovica !
  Ove pojave se mogu okarakterisati
  kao “pokusaj” vjerske, politicke i
  ideoloske okupacije, veceg dijela Crne
  Gore !
  Hoce u Kotoru da invaziraju KC
  Nikole Djurkovica i odrze odu
  porobljivacima i ugnjetacima,
  Velikosrbima, kojima se bez izuzetka
  mogu nazvati svi koji budu prisustvovali “proslavi” slavljenja
  palikucama, ubojicama, silovateljima,
  batinasima, vjerskim tlaciteljima,
  posrbiteljima i blasfemicarima !
  Dolasci Irineja, Beckovica i dr.
  bulumentaraca, da nas miluju
  malim dracama , kao lisci oko
  kiseloga grozdja, sa Amfijem i
  stavroforom kotorskim, prckavim
  Jovanom od Barske “srbadije” ,
  do grbaljskijeh skripara i
  diplara Dragana D., izazivaju sve
  navedeno u Vasem tekstu !
  Podrzavam Vase aktivnosti na zaustavljanju ove petokolonaske
  posasti , sa raznim destruktivnim
  druzinama!
  Poznati su grbaljski “lulasi” , koji su na skupove u Dubrovnik odili sa turskim
  cibucima od metar i po,
  da bi imali cime “braniti obraz”, jer je
  tada bilo zabranjeno unositi oruzije
  na Stradun, kukavice cara Lazara!
  Danas pokusavaju “spasit obraz”,
  insinuacijama, lazima, podmetanjima,
  prekrajanjem istorije i blasfemijom.
  Dopustila se pisanija Krtoljskog
  “istoricara” Vaska Kostica u Srpskom glasu Boke i raz. knjigama, raznih
  “istinitih dokaza i tumacenja”
  istorijskih desavanja, sl. kao i objavljivanje Amfilohijevih citada i knjiga Svetište, kontra Crne Gore i
  Antifasista.
  Ne treba podcijeniti , “anahrone”
  kolumne i clanke u Hrvatskom glasniku.
  Mnogi autori kolumni i clanaka su
  upitnih moralnih i drustvenih kvaliteta,
  karaktera i stremljenja, do otvorenih raspiritelja mrznje i netrpeljivosti i
  ispoljavaoca rasizma ( najvise bokeskog – separatnog) sovinizma,
  spletkarenja i dr. vidova tzv.
  lazistipavosti.
  Sve su to antidrzavni protagonisti
  (u prethodnom sistemu su bili
  antisocijalisticki i subverzivni elementi,
  mahom od prezivjelih porazenih snaga
  u II sv. ratu , njihovih revansisticki
  nastrojenih potomaka, klerikalaca i potomaka propale aristokratije i
  reakcionara svih boja), sarena pestokupjevina, koja umislja da ima
  kredibilitet i respekt u Crnoj Gori!
  Nemaju nista, osim zelje za revansizmom i izazivanjem tenzija i
  previranja javnog mijenja.
  Taj Svetosavski pokret bi da uspostavi
  feudalne odnose i naturi strane
  svjetonazore vecini !
  Ne smije se nista njima dozvoliti!

   • Evo su se vec oglasili,
    Treba im metnuti psece brnjice n
    njuske slinave!
    To je Tito trebao pomesti odavno!
    Jezerovci i crnorukasi su zauzeli
    busije po birtijama pa rovare.
    Sve ih znamo , luzeri obicni.
    Tko ce sa ovim cetnicinama, potla
    ovakijeh provokacija?
    Oce fukara svaka i reakcionari!

  • Budjoni,

   Necu komentarisati tvoje pisanje.
   Jednostavno,ne zasluzuje da se bilo sto kaze.Bilo bi to spustanje na tvoj nivo polemike a to znaci da bih se kasnije stidio pred samim sobom i pred potomcima.
   Recu samo ovo….krenuo si od pogresne pretpostavke da su Kotor i Boka dio Crne Gore.Tacnije,da su 1918 bili dio Crne Gore.Naravno,istorijski,osnovci znaju da je to neistina.
   Ali,to je ta vasa prepotencija prema Boki i to je vas problem.
   Boka kotorska,nikakve veze tada nije imala sa Crnom Gorom.Odluke koje su Bokelji donijeli na vise skupstina i zborova je bila da se Boka ujedini sa Srbijom.
   Mi nikakve veze nismo imali sa Velikom skupstinom u Podgorici(danasnjem Titogradu) 1918.Nijedan Bokelj nije tamo bio iz prostog razloga koji je očigledan.
   Mi ovdje proslavljamo 100 godina oslobodjenja Boke i odluke da se ujedinimo sa Srbijom kao sto se sjecamo nasih predaka,2000 dobrovoljaca iz Boke na strani Srbije.
   A reci cu ti jos nesto…..čini mi se da je u organizaciji Akademije u KC,Kotorana sa duzim korjenima u Kotoru nego sto ste ti i slicni.
   Zato,polako,udahni duboko,popij nesto a ove dogadjaje koji prevazilaze tvoj intelekt,ostavi drugima.

   • Tako je, Bokelj.
    “Sa budalom nikad ne polemiši, jer onaj
    ko bi slušao sa strane, ne bi
    znao ko je u pravu.”
    Ignore.

    Pročitah desetak redaka.
    A onda odustadoh. Od toga bi se
    i psu smučilo. Napabirčio nešto
    s brda-s dola, nepovezano,
    izvukivao iz konteksta fraze i
    floskule iz medija antisrpske koalicije.
    Kipti buđavi rasističkom mržnjom…

   • Ajde Ti Bokeljski apokalipticaru,
    malo u promaju, svi smo Mi ovdje u Kotoru rodjeni, ali i u Crnoj Gori,
    koju Ti i ostali satrapi ocete cijepati. Ajte svi u M…… !
    Saradnici ste svih okupacija,
    izdajnici, spijuni i funjare.
    Zaludnja Vam je rabota , ocete cetnistvo i velicanje pogroma u CG!
    Popovi su iskonskp zlo, sve im naopako ide, i ici ce VANKA,
    nerezidenti i remetioci mira.
    “Bokelju” ..knjacino jedna, koja kukavicka srpska vojska,
    zlocinacki potomci ste sv,i koji organizujete ovakve provokacije.
    Naci ce se nacina i mimo vlasti,
    ako zatreba, Vama tirjanima,
    stat u naumima suludnima !
    Svetosavlje je parazitsko, gdje
    god se nalazi i okupatorski
    se ponasa i djeluje!

   • Okle znas jado Bokelju koliko smo dugo ovdje.
    Nismo u Srbiji , niti cemo ikada biti.
    U Crnoj Gori smo i tu cemo za navjek.
    Tebi i Tvojima, Bokelju salamantrani i svetosavski, zelimo
    pa pa bellini ……

    • Da ste vi Skaljari dosli iz Crne Gore to je opstepoznata cinjenica.
     Svi ste pravoslavni koji ste ovdje primili katolicizam.
     Samo ne znam koliko ce se ta cinjenica dopasti nekim tvojim seljanima koji tvrde da su iz “okolice Zagreba”?

     • He he he , stize TOMOS Bokelju,
      Amfilohije pakuje kufere i prnje,
      prije nego sto ga snadje strasnji sud, gori od OLUJE i Bljeska!
      Adio pameti, od genocida Ratka
      “mladica”, Radovana iz birtije
      ” Luda Kuca” i siptara Amfilohija , od Hota do Budvanskih Bilborda.
      Koga briga sto ste tako izkompleksirani, odite se lijeciti,
      na Bezanijsku kosu!
      Sto diras Skaljare, vecinom su.partizani i komunisti bili i za zajednistvo, dok su Tvoji sa okupatorima surovali i svome narodu zlocine cinjeli, pa ste po
      pr..acinama dobili, a dobit cete opet, oni kojima sleduje i koji traze
      vraga – naci ce ga !
      Divlji , lajavi i nekulturni
      svetosavski jadnjonje .

     • Bokelj senca srpskih gena i porijekla,
      Bokelji Srbi su porijeklom sa Kosova ,tako vele srpski popovi zar ne Bokelju senca srpskih gena,i lažavi Vasko Kostić …da ne idem dalje,
      Mislim da su u pravu ……………………
      Samo su se ti “Srbi” prezivali prije dodavanja ić i vić na kraju prezimena, što im srpska popadija pridodaše ; Kavaje,Mendegaji,Ražnjataji,Krute,Ćate,Seferi,Uljaji,Vulekaji,Šaban, itd.
      Nego reci ti meni ima te li .uda da postavite ploču poviše ulaza od Starog grada Kotora kao onu lažavinu i falsifikat što je Srpska crkva postavila poviše vrata od starog grada Budve ?
      Gvardije su ispred vrata od grada, na klupe i oko njih , čekamo vas !

   • Veseo sam ja, kad Takve kao Tebe,
    Milose potasulanog sa bazena,
    isprati kao ‘smetalo’, oni Zutokljuni
    kogo, ha, ha, ha !
    Kako si se samo pokupio, svi su se smijali grohotom, vak i djetic
    grbaljski, ha, ha, HA.
    Obuce li Te siroke gace, kako Te
    prozvase?
    Ne zna, mozda, Ranko, ali mi se
    pari , da si Ti Jordanova peta kolona na bazenu, ali Te ostroumni kogo, poznati rkti
    krizar sa Parila, brzo snimio i kao
    nepocudnog “odstranio”, Tvojom
    voljom ( kukavicki si uzmakao
    pred klerikalnim fanatikom)!
    Sram Te bilo Milose, kukavice cara Lazara, uzmace pred rktaskim
    skriparom!
    Nece proci ni ovo svetosavsko
    ludovanje 9.nov.!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]