Krivokapić: Atak na imovinu krenuo kada je formirana takozvana CPC

0

Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas komentarišući odluku Vlade da Cetinjski manastir prepiše na državu, da je iznenađen da se nečijim ličnim stavom i gumicom mijenja nečiji status.

On je odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa Angelom Merkel u Tirani, istakao da država koja je ozbiljna i uređena mora da ispravi sve te greške.

-Neko je to namjerno uradio, pojedini ljudi koji su to uradili nažalost danas nijesu živi i ne možemo da pokrenemo postupak protiv njih. Ali mi možemo da ispravimo nepravdu. Znate da u istoriji Crne Gore postoje tzv. tapije još od Crnojevića koje govore o tome čije je vlasništvo manastir-, kazao je Krivokapić.

Komentarišući odluku cetinjskog parlamenta, Krivokapić tvrdi da je ona protivzakonita i protivustavna i da kao takva još više dijeli građane.

-Nijedna odluka koja se donosi ne može biti protivustavna, protivzakonita i na štetu bilo koga. Taj atak na imovinu je krenuo već formiranjem tzv. Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) čiji je jedini cilj bio, ne da uspostavi vjeru, nego da vrati imovinu, kako bi ta imovina mogla da bude korišćena ili od strane države ili NVO- rekao je Krivokapić.

Kako je kazao namjerno je napravljena igra da je u jednom vremenskom periodu ono što je bila državna svojina izbrisao gumicom.

-A da ne govorim o drugim zloupotrebama gdje je 2005. jednom odlukom čitavu imovinu i državu i privatnu i koja je pripadala manastiru neko pripisao Prijestonici-, tvrdi Krivokapić.

Rekao je da je važno da u Crnoj Gori zaživi pravda i da mora da pobijedi i vladavina prava.

Kako je kazao, dezinformacija je da je danas vraćen sa granice jer nije imao PCR test.

pobjeda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.