Krivokapić: Čuo sam da mi je Katnić spremao hapšenje da sam potpisao Temeljni ugovor u Beogradu

0

Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je u emisiji Načisto na televiziji Vijesti da su dvije tačke sporne u Nacrtu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a tiču se broja vjerskih praznika i imovinskih pitanja. On je kazao i da je imao informacije da mu se spremalo hapšenje u Podgorici da je potpisao Temeljni ugovor u Beogradu, koji je protivustavan. Hapšenje je spremao, kako tvrdi Krivokapić, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

“Pa znate ko može da hapsi, a to je specijalni državni tužilac”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, dvije su sporne tačke u Nacrtu Temeljnog ugovora, od kojih je jedna podrazumijevala veći broj vjerskih praznika nego što je zakonom predviđeno.

“Pri čemu su definisana tri nova praznika koja bi trebala da se slave u Crnoj Gori. Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški. I član 7, dio koji se tiče tog jednog dijela neusklađenosti, a tiče se imovinskih pitanja koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nijesu katastarski upisani”, rekao je on.

Krivokapić je kazao da jeste vjernik, ali i da ima obavezu da štiti državu.

Sa Temeljnim ugovorom upoznao Bečića i Abazovića

Premijer je kazao da je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predsjednika Skupštine Aleksu Bečića upoznao sa Temeljnim ugovorom one večeri kada je otputovao za Beograd.

“U četvrtak sam imao informaciju da treba dođem do Beograda. Obavijestio sam potpredsjednika Vlade o tom putu, i to je prvi put da sam je Abazović upoznat sa Temeljnim ugovorom. Upoznao sam i predsjednika parlamenta Bečića”, rekao je on.

Abazović je, kako je rekao, tražio da ne potpiše Temeljni ugovor.

Istakao je da nije imao namjeru da potpiše ugovor u Beogradu, jer zastupa državu.

Dok sam ja premijer u Vladu mogu samo eksperti

Govoreći o planovima u vezi sa rekonstrukcijom Vlade, on je poručio da jedino ekspertska Vlada Crnoj Gori može donijeti dobro.

“Pošto Crna Gora nema vremena za gubljenje, mislim da je ovaj trenutak sa 12 ministarstava, a to smo dobro testirali prilikom boravka u Sloveniji koja ima 14 ministarstava, da je to mjera Crne Gore”, rekao je Krivokapić.

Ako postoji neko mjesto upražnjeno, dodao je, na to mjesto može doći samo ekspert, a ne političari.

“U Vladi u kojoj sam ja premijer neće biti niko osim eksperata”, rekao je Krivokapić.

cdm

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.