Krivokapić: Moramo što prije donijeti zakon o Vladi, garantujemo redovne plate i penzije

0

Premijer Zdravko Krivokapić je danas nakon stupanja na dužnost saopštio da se što prije mora donijeti Zakon o Vladi, i poručio da če Vlada na čijem je čelu garantovati redovne plate i penzije.

Vlada je za glavnog pregovarača sa Evropskom unijom imenovala Zorku Kordić.

“Ovo je novi dan i novi početak za čitavu Crnu Goru. Prv put u istoriji Crne Gore došlo je do smjene vlasti koja se desila u demokratskim uslovima. Danas smo prvi put zajednički ušli u vladu Crne Gore, ja sa svojim ministrima. Na početku smo imali uslovno rečeno primopredaju pri čemu je bio prisutan bivši premijer Duško Marković“, rekao je Krivokapić.

“Očekivao sam na osnovu onoga što znam da će to biti u suštini jedan drugačiji način primopredaje dužnosti koja je više formalnog karaktera. Međutim, imali smo prijatan i dobar razgovor na kojem smo razmijenili infromacije koje su bitne za rad nove vlade. To je sve ono što predstavlaju elemente i osnovu buduće vlade, a to je nastavak najznačajnjijih investicionih projekata u Crnoj Gori. Da bismo bili u skladu sa najvećim standardima u ovoj oblasti, moramo donijeti što prije zakon o vladi u kojem će se jasno preciziriati tranzicioni period i ono što uvijek je neophodno da formalni čin prestanka jedne, a nastavka rada druge vlade bude dat sa svim značajnim podacima koji predstavljaju osnov rada naše države. To se radi i prilikom predaje u mnogo manjim nivoima organizacije i to moramo da uzmemo kao najbolju praksu”, napomenuo je Krivokapić.

Foto: Vlada Crne Gore

Danas je održana prva sjednica Vlade, tačke dnevnog reda su bile vezane za imenovanja.

“Sjednicu nijesmo zavrišili do kraja i njen nastavak slijedi u popodnevnim časovima. Razlog je što želimo da za ovaj vremenski period upoznamo ministre i da se izvrši primopredaja po određenim ministarstvima. Nadam se da će ovaj početak biti zapamćen u istoriji Crne Gore kao početak preobražaja u svakom pogledu, a najvažnije u borbi protiv kovida i ono što je najvažnije bez boljitka u ekonomiji. To će građani da osjete i mi ćemo biit vlada koja će zasigurno garantovani i plate i penzije, ali ne da im to daje vlada, već je to ono što su oni zaslužili. Moramo imati taj odnos da ono što je zarađeno, zasluženo kroz penzije bude i adekvatno predstavljeno i svim građanima”, dodao je Krivokapić.

Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]