Krivokapić pokreće smjenu Leposavića: Nedopustivo da ministar iznosi privatne stavove

7
Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić u vanrednom obraćanju javnosti kazao je da je će pokrenuti postupak razrješenja ministra pravde Vladimira Leposavića, zbog njegove sporne izjave o Srebrenici.

“Niko nije više u fazi da može četiri godine da čeka isticanje svog mandata. Ulje na vatru donijela je izjava minsitra Leposavića. Nakon sporne izjave poslao sam mu poruku da treba sam da se vadi za ono što je sam zakuvao. Smatrao sam da će njegova izjava onda biti takva da može da amortizuje ono što je rečeno, ali je ona ostala na istom fonu”, naveo je premijer.

Objašnjava i zašto je tražio ostavku.

“Smatram da je to najbolji način da ličnim činom iskažemo svoju odgovornost. To sam uradio u petak. To sam uradio i danas, želeći da zaštitim prvo inegritet ove Vlade. Pošto je ministar Leposavić ostao u svom stavu, ja sam donio tešku odluku da krenem u prijedlog za rješenje člana Vlade. Nedopustivo je da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove”, navodi Krivokapić.

Podsjetio je i da je izjava Leposavića o amnestiji takođe bila sporna.

“Zatim rad na tužilačkim zakonima. U trenutku prihvatanja zakona šefovima svih poslaničkih klubova je rekao da je to dobro”, istakao je premijer.

Onda je optužio i vladajući većinu.

“Ovu Vladu ruše svi, i opozicija i pozicija. Ovu Vladu niko ne doživljava kao svoju Vladu. Najvažniji mi je interes svih građana. Ovo su porođajne muke jer još dječije bolesti nijesmo prebolovali”, naveo je Krivokapić.

On je naveo da je članovima Vlade postavio pet pitanja.

“Da li ja, po njihovom mišljenju, dobro vodim Vladu? Da li je sto posto orjentisana ka EU. Da li može jedan čovjek, makar bio Krivokapić ili bilo ko, važniji od građana, države. Četvrto pitanje sam postavio da li neko želi da ove što su nam nametnutili trebamo da krenemo u obračun sa njima onako kako možemo. Ne treba nam ni sudstvo ni tužilaštvo, samo javnost i istina. Da li ovu smjenu želimo da uradi neko drugi ili mi sami”, naveo je premijer.

Kaže da trpi pritiske.

“Ovdje svako pritiska Vladu. Zašto na tapetu nije Skupština, koja nije donijela brojne zakone, koji čekaju i kišaju se. Nije donijela najznačajnije da razvlastimo RTCG koja šalje poruke mržnje”, navodi Krivokapić.

Navodi da želi najbolje narodu.

“Ako narod nema strpljenja, ne vjeruje u to, prvi ću da podnesem osatvku. Ja nosim naslijeđeno breme, koje je toliko teško da vam ne mogu opisati. Ja želim dobro ovom narodu. Građani recite, ako smatrate, ja kao premijer ću prvi otići tako da moja noga ne kroči bilo gdje što ima veze sa politikom”, poručuje Krivokapić.

Kaže da je na snazi pokušaj rušenja Vlade iznutra.

“Na tome rade mnogobroni, i predstavnici pojedinih vladajućih partnera, kao i DPS a svojim satelitima”, tvrdi premijer.

U Crnoj Gori se, ističe, stvaraju dva bloka.

“Jedan je ultrasrpski, drugi ultra komitsko-patriotski. Kome trebaju blokovi ?! Dosta nam je pregrada i zidova. Treba nam sloboda. To ja sam ne mogu. Zato je obaveza Skupštine da radi svoj posao, a ne da postavlja pitanja koja su izgleda provokatorska”, navodi premijer.

Crna Gora, poručuje premijer, mora da se preobrazi.

“Niko ne obraća pažnju na poslaničko pitanje, koje naginje na period fašizma kako to da je neko glasao za zajediničku državu danas premijer? Pomirili su se Francuzi i Njemci poslije rata, a mi krvarimo ko je đe bio. Dajte da zaboravimo ko je đe glasao”, navodi Krivokapić.

cdm

7 KOMENTARI

  1. Ovako je i Milan Stojadinović blebetao, pa su ga englezi na Mauricijus ćušnuli.
    Potla je sa Pavelićem kovao planove o kupusanju SFRJ!
    Stiskaju oni sami sebi svilen gajtan, a
    pomalo i NATO alijansa !

  2. Ne možemo i nećemo zaboravit đe je ko i za koga glasao jer ko hod je glasao za tebe i tvoje glasao je protiv svoje države i za srosku crkvu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]