Krivokapić predložio Bečiću: Na dnevni red sjednice Skupštine uvrstiti Predlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti

0
Krivokapić – Bečić
Premijer Zdrako Krivokapić predložio je Skupštini da se dopuni dnevni red sjednice Skupštine Crne Gore, zakazane 28. decembra, sa Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, saznaje CdM.

Ovaj predlog Krivokapić je dostavio predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću. To znači da će ako se usvoji predlog Krivokapića poslanici naredne sedmice raspravljati i usvajati Predlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Vlada je uradila izmjene važećeg Zakona bez vođenja javne rasprave i uputila ga Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.

“Na osnovu čl. 92, stav 2, Poslovnika Skupštine Crne Gore, predsjednik Vlade Crne Gore predložio je Skupštini da se dnevni red Četvrte sjednice Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini, dopuni sa Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica”, saopšteno je CdM-u iz Skupštine Crne Gore.

Podsjećamo da je ranije sazvana četvrta sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini, za ponedjeljak, 28. decembra sa početkom u 12 sati.

U sazivu, saglasno dogovoru sa Kolegijuma predsjednika, nalaze se sljedeće tačke: Predlog odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu; Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore; Predlog zakona o izmjeni Zakona o radu; Predlozi finansijskih planova sa planovima rada za 2021. godinu nezavisnih regulatornih tijela i to: – Agencije za elektronske medije, – Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, – Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, – Agencije za nadzor osiguranja i- Komisije za tržište kapitala i Izbori i imenovanja.

“Shodno Poslovniku Skupštine Crne Gore, član 92, stav 2, podsjećamo da “poslanik, radno tijelo Skupštine i Vlada mogu predložiti izmjene i dopune predloženog dnevnog reda. Predlozi se dostavljaju predsjedniku Skupštine, u pisanoj formi, najkasnije do početka sjednice””, kazali su CdM-u iz Skupštine Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]