Krivokapić predložio Vukšića za direktora ANB-a

0
Dejan Vukšić

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić predložio je da se vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića izabere za direktora ANB-a.

“Odredbom člana 25 stav 2 Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost. propisano je da direktora ANB-a imenuje Vlada, na predlog predsjednika Vlade. Imajući u vidu da je Vlada Crne Gore na sjednici od 17. decembra 2020. godine, imenovala Dejana Vukšića za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, do imenovanja direktora Agencije u skladu sa zakonom, a najduže na period od šest mjeseci, a pri činjenici da je za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost neophono sprovesti zakonom propisanu proceduru i, izmedu ostalog, pribaviti misljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli usiovi da Vladi predložim imenovanje Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost”, naveo je Krivokapić u obrazloženju objaveljneom na sajtu Skupštine Crne Gore.

Dejan Vukšić rodjen je 2. maja 1972. godine u Kotoru. Završio je Pravni fakultet 1996. godine, a 1999. godine polozio pravosudni ispit. Profesionaini angažman ostvario je u Osnovnom sudu u Kotoru, gdje je kao sudija postupao u parničnim predmetima, izvršnim predmetima, krivičnim predmetima, istražnim predmetima i maloljetničkim predmetima, a od 2001. godine je advokat.

Član je Advokatske komore i Upravnog odbora Advokatske komore Crne Gore. Živi u Kotoru, oženjen je i otac dvoje djece.

Šta je Vukšića preporučilo za šefa ANB-a

Dejan Vukšić šalje profesionalce kući, a dovodi politički podobne anonimuse

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]