Krivokapić sa predsjednicima opština: Spriječimo da loša situacija postane još lošija; Vuković: Krivokapićev politički marketing najgore vrste

5

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić održao je danas sastanak u online formatu sa gradonačelnicima i predsjednicima opština, koje je zamolio da u svojim lokalnim sredinama učine sve što je u njihovoj nadležnosti po pitanju kontrole sprovođenja mjera zaštite od virusa COVID-19.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Krivokapić je naglasio da sam način na koji je sastanak organizovan, govori dovoljno o tome koliko je situacija ozbiljna.

”Da spriječimo da loša situacija u Crnoj Gori ne postane još lošija”, kazao je Krivokapić.

Premijer naglašava da desetodnevna akcija prevencije, zaštite i striktnog sprovođenja propisanih mjera, koja se očekuje od predstavnika vlasti i njihovih službi na lokalnom nivou, može biti odlučujuća, kako Vlada ne bi došla u situaciju da naloži totalno zatvaranje države.

“Trend rasta broja oboljelih i preminulih mora da se zaustavi”

“Procjenili smo da je neophodno da Crnoj Gori damo šansu da se mjere sprovode kako treba, da apelujemo na stanovništvo, pa ćemo vidjeti kako će se situacija u narednih deset dana razvijati. Trend rasta broja oboljelih i preminulih mora da se zaustavi i da krene silaznom putanjom, kako zbog samog biološkog opstanka građana Crne Gore, tako i radi privrednog oporavka koji je prijeko potreban”, naveo je predsjednik Vlade.

 

Premijer je podsjetio na gubitke koje je crnogorska ekonomija pretrpjela zbog prošlogodišnjih restriktivnih mjera koje su paralisale prethodnu turističku sezonu i osiromašile državni budžet za oko 600.000.000 eura.

Krivokapić je kazao da vidi “svijetlo na kraju tunela” u brzoj masovnoj vakcinaciji stanovništva, koja je već otpočela.

“Današnja isporuka donacije NR Kine od 30.000 “Sinofarm” vakcina i kontigenti koji se očekuju, dobar su preduslov za izlazak iz nastale krizne situacije”, rekao je Krivokapić.

Vuković: Krivokapićev politički marketing najgore vrste

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković je nakon što je premijer Zdravko Krivokapić održao hitan sastanak sa predsjednicima opština rekao da nije bilo prilike nešto da se kaže, da je protekao bez konkretnih zaključaka, i ocijenio da je riječ o premijerovom marketingu najgore vrste.

“Završen sastanak. Trajao je nepunih 40 minuta (premijer je imao toliko vremena). 20 minuta je govorio on sam. Bez prilike da se nešto kaže. Bez konkretnih zaključaka. Bez osjećaja odgovornosti za dramatičnu situaciju u kojoj se nalazimo. Politički marketing najgore vrste”, navodi Vuković na Twitteru.

5 KOMENTARI

 1. Danas se prisjetih davno pročitanog, genijalnog Narkesovog romana “Sto godina samoće”. U jednom dijelu romana autor se bavi epidemijom bolesti “nesanice”, koja u krajnjoj mjeri rezultira potpunom amnezijom.A onda se volšebno pojavljuje spasilac, makedonski ciganin Melkijades, koji donosi čudotvorni lijek.
  Kod nas se vlada ponašala kao da očekuje Melkijadesa, ili njegovu do
  somnabulne infantilnosti lošu kopiju u liku onoga, koji bi nužnim dijalektičkim obrtom bio pojeden od nekog prostodušnog magarca
  .A ova epidemija koju mi živimo je za razliku od literalne veoma stvarna i smrtonosna.
  Sjećanje mi ne bi najednom tako živnulo da ga nije svojom
  “veličanstvenom” odvalom podstakla ministarka zdravlja i veselja.
  Bubnu i ostade živa kako se mora postići “ZAJEDNIČKI KONSENZUS”.
  Nije to samo pleonazam već i jedan svojevrstan “izam”, koji u korjenu ima naslov jednog velikog romana F.M.Dostojevskog.Eto svakog dana veseli insan nauči nešto novo te tako i ja naučih da postoji i pojedinačni konsenzus. Priznaćete da je za to vrijedilo živjeti.
  Druga današnja odvala, iako odvala, mnogo je ozbiljnija i mogla bi imati duboke implikacije po čitavo crnogorsko društvo. Autor te izjave (ne vjerujem da mu je iko šapnuo) je Dritanče, potpresjednik vlade. U svom pravedničkom gnjevu i institucionalnoj zapjenjenosti izjavi da pola Crne Gore ne spava u strahu od pravde koju nam on priprema. Nazvati kriminalcima pola stanovnika neke strane zemlje je neviđen skandal, a ne stanovnike zemlje čiji si potpredsjednik vlade. Prostom logikom sada svakog sa kim započnem bilo kakav kontakt moram preventivno pitati – Ej da li si ti kriminalac? Ili da mi neko od Dritanovih kerbera sjutra zakuca na vrata. Bavio sam se ja neđe sedamdesetih godina prošlog stoljeća organizovanim, ličnim švercom američkih žvakaćih guma u SSSR. Budući da takvi zločini ne zastarjevaju, bogami neću ni ja moći da spavam ukoliko se ne pojavi Melkijades
  Stvar se mora dovesti na razinu ozbiljnosti. Za ovakvu izjavu ne vrijedi izvinjenje tipa onih koje nam upućuje premijer na privremenom radu u vladi zbog nepoštovanja epidemioloških mjera. Za takvu uvrijedu polovine svog stanovništva se podosi neopoziva ostavka!Ovo bih kao apel uputio svim institucijama, političkim partijama NVO sektoru, medijima, a i svakom pojedincu u našoj državi, koji se osjeća povrjeđenim ovakom neprimjerenom izjavom, pogotovo sa visine političke funkcije sa koje je izgovorena!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]