Krivokapić u kumovskim odnosima sa Mitrovićem

0
Mitrović i Krivokapić

Porodica premijera Zdravka Krivokapića je u prijateljskim i kumovskim vezama sa porodicom ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića, pokazuju podaci Srpske pravoslavne crkve koje objavljuje Pobjeda.

Naime, prema podacima izvoda iz knjige vjenčanih Srpske pravoslavne crkve iz Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici vidi se da je kum na crkvenom vjenčanju Miloša Krivokapića, sina premijera Zdravka Krivokapića – Stefan Mitrović, sin Dragana Mitrovića, nastojatelja Hrama koji je vršio obred vjenčanja. Dragan Mitrović je rođeni brat ministra Ratka Mitrovića.

Ti podaci se nalaze u Protokolu 61 izvoda iz knjige vjenčanih Srpske pravoslavne crkve.

Pitanje opstanka Mitrovića u Vladi ranije je doveo u pitanje sam premijer Krivokapić nakon oštre reakcije javnosti da ministar posjeduje nelegalni objekat veće kvadrature u Budvi, koji je nedavno prepisao na sina. Krivokapić je tom prilikom kazao da nema nedodirljivih u njegovoj Vladi i da će razgovarati sa Mitrovićem.

Stav Krivokapića uslijedio je nakon što je NVO MANS prošle nedjelje nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijela krivičnu prijavu protiv ministra Ratka Mitrovića, i njegovog sina – Matije Mitrovića, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Podaci do kojih je došao MANS pokazuju da je porodica ministra Mitrovića izvodila radove na objektu u Budvi u periodu nakon 2008. godine što povlači i krivičnu odgovornost u skladu sa izmjenama Krivičnog zakonika Crne Gore koje nelegalnu gradnju definišu kao posebno krivično djelo. Informacije do kojih su došli pokazuju i to da su Mitrovići radove na objektu nastavili čak i nakon podnošenja zahtjeva za legalizaciju.

U međuvremenu je premijer saopštio da ministar Ratko Mitrović ostaje na čelu tog resora uprkos njegovom lošem javnom nastupu i nelegalnom objektu kojeg je nedavno pripisao sinu.

Krivokapić je nakon razgovora sa Mitrovićem objavio i da mu je “obrazložen loš medijski nastup”.

“Profesor Mitrović jako loše čuje, to je jedna jako ograničavajuća karakteristika, drugo – vjerovatno je bio previše zbunjen, jer dao je nekoliko vrlo specifičnih izjava kojima na neki način minimiziraju rejting Vlade, jer ovu vladu čine istaknuti eksperti i njegovo gostovanje kod uvaženog Petra Komnenića u emisiji “Načisto” je na neki način stvorilo sliku da ova vlada nije ekspertska, ja vam garantujem da jeste i da to ćemo dokazati u sljedećem vremenskom periodu”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje novinarke da li smatra da je moralno da neko ko treba da se bori protiv nelegalne gradnje ima nelegalno sagrađen objekat, i da treba da bude na čelu Ministarstva, Krivokapić je kazao da ne može “da jedan objekat posebno tretira u odnosu na druge, zato što se radi o jednom ministru”, te da u Crnoj Gori ima na stotine hiljada nelegalno sagrađenih objekata.

U decembru 2017. godine, ministar Ratko Mitrović i njegova supruga su svom sinu Matiji Mitroviću poklonili dvije parcele u budvanskom naselju Komoševina, ukupne površine od oko 550 kvadrata.

pobjeda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].