Krivokapić umjesto ministarke zdravlja na čelu Savjeta za borbu protiv koronavirusa

0
Krivokapić – Borovinić-Bojović

Premijer Zdravko Krivokapić obavljaće funkciju predsjednika Savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom, na čijem je čelu do sada bila minstarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

To navodi se u vladinoj Odluci o izmjenama odluke o obrazovanju savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom Covid-19 na teritoriji Crne Gore.

Ovom Odlukom, Borovinić Bojović je imenovana za zamjenicu predsjednika.

U Savjet su postavljenja i četiri nova člana – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Članovi su od ranije ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Zadatak Savjeta je da razmatra izvještaje i informacije organa državne uprave nadležnih za poslove zdravlja, odbrane, finansija i socijalnog staranja, ekonomskog razvoja, prosvjete, javne uprave, poljoprivrede, unutrašnjih i vanjskih poslova i Instituta za javno zdravlje.

Takođe, zadatak je da razmatra prijedloge epidemioloških mjera za odstranjivanje i sprječavanje zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom i efekte njihovog sprovođenja i sačinjava izvještaje koje dostavlja Vladi Crne Gore, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i drugim relevantnim međunarodnim tijelima u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, Evropske komisije i ECDC, saglasno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].