KRIVOKAPIĆKE BILE ZADUŽENE ZA MANIKIR Ovaj ”ekspert” je predložio da se Porfirije i Joanikije maskiraju u medicinske sestre!

0

 

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević na jučerašnjoj sjednici tog tijela potresao je crnogorsku i regionalnu javnost šokantnom izjavom da su ”neki ministri predlagali da se u noći između 4. i 5. septembra patrijarh i mitropolit crkve Srbije Porfirije i Joanikije maskiraju u medicinsko osoblje i tako zamaskirani smjeste u ambulantno vozilo i prođu Belveder”.

Portal Aktuelno na zahtjev mnogobrojnih čitalaca istražio je detaljno pomenuti slučaj i došli smo do saznanja da je ova kompleksna operacija bila ideja ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Spajićev plan sa prerušavanjem popova SPC u medicniske sestre iziskivao gotovo istu dozu kreativnog potencijala koju je ispoljio prilikom konstruisanja programa ”Evropa sad”

 

 

Važnu ulogu u sprovođenju, sa obavještajno-bezbjednosnog aspekta, veoma rizične akcije trebale su da odigraju ćerke premijera Zdravka Krivokapića – Milena i Jelena.

Manikir 007

Kako saznajemo iz izvora bliskih vrhu Vlade, bezbjednosno-obavještajni stručnjaci procijenili su da bi njihove pedikirsko-kozmetičke sposobnosti bile od neprocjenjivog značaja za uspjeh operacije.

”Spajić je samoinicijativno došao na ideju da se Porfirije Perić i Joanikije Mićović premaskiraju u medicinske sestre koje bi na Cetinju pružale pomoć građanima. Patrijarh i mitropolit, prema Spajićevom planu, tako maskirani bili bi smješteni u ambulantno vozilo u kom bi prošli Belveder”, rekao je izvor portala Aktuelno iz vrha Vlade.

Glavni problem su bile brade, ali je Mićović bio spreman da se žrtvuje za više dobro

Naši izvori su potvrdili da bi neprocjenjiv značaj za uspjeh ove operacije imale ćerke premijera Krivokapića koje, osim toga što se iz hobija bave političkim aktivizmom i upravljanjem botovskim stranicama, važe za jedne od najboljih kozmetičarki u Beogradu.

”Njihovo kodno ime te noći je bilo – manikir 007. Međutim, osnovni problem koji se javio prilikom razmatranja ove operacije bio je što su Mićović i Perić veoma bradati, pa bi im tolike brade predstavljale gotovo nepremostiv problem kod prerušavanja u medicinske sestre”, rekli su naši izvori.

Mićović bio spreman da se obrije?

Kako preciziraju, tu bi nastupile premijerove ćerke.

”One bi uradile puni kozmetički tretman Periću i Mićoviću, uključujući i manikir, pedikir, trimovanje kose i štucovanje brade. Uniforme bolničarki su već bile spremene, a premijer Krivokapić je saopštio da su njegove ćerke voljne da se žrtvuju i da za dobrobit crkve odrade kompletan kozmetički tretman crkvenim funkcionerima. Joanikije je čak bio spreman da obrije bradu, ali njegov pretpostavljeni nije htio da čuje za to”, navode naši izvori.

Krivokapić i njegove ćerke bile spremne za najveću žrtvu: Kao kosovka djevojka što je pojila neznanog junaka, Milena i Jelena bi stavile popovima na kosu dva sloja laka, štucovale bi Porfiriju i Joanikiju brade, samo da ih niko na Belveder ne ukrade!

Kako su nam kazali pojedini izvori dobro upućeni u situaciju na terenu u noći između 4. i 5. septembra, spekuliše se da Porfirije nije dozvolio Joanikiju da brije bradu iz konkretnih i opravdanih razloga.

”Spekuliše se da je Porfirije rekao Joanikiju da ako bi se on obrijao i obukao u uniformu medicinske sestre, njegovi dobri prijatelji vladike Vasilije Kačavenda i Irinej Bulović mu nikad ne bi oprostili što njih nije zvao da učestvuju u toj akciji”, rekao je naš izvor.

Od akcije se na kraju ipak odustalo jer su se funkcioneri SPC, kako je javnosti poznato, odlučili za tradicionalno desantno ”nebesko-srpsko ustoličenje” helikopterom.

U.P.A.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.