Kulturalno pamćenje-ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke

4

Predstavljanje nove knjige prof. dr Vande Babić “Kulturalno pamćenje-ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke” održaće se u subotu 29. oktobra u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat sa početkom u 19 sati.

Knjigu će predstaviti akademik Milorad Nikčević, prof. dr Sanjin Kodrić i autorka.

Promocija se održava u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, uz generalno pokroviteljstvo Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore i uz sponzorstvo CEKUM-a i Opšine Tivat.

4 KOMENTARI

  1. Ovo smeta i onome novinaru iz Lastve od kojega će se unuci sramit dok mu djeca još budu živa. Pp facebooku je jedino hrabar jer upravo želi zaboravit devedesete i dolaske tadašnjeg min. Unutarnjih poslova CG kod njega i njegovih na proslave rođendana. Lastva je na sreću mala pa se sve zna. Zbog njegovih pisanija ne dozvoljava da mu se ta obiteljska zasluga zboravi.

  2. Dotična gospođa, rođena u Kotoru, a profesor na zadarskom univerzitetu, pohrvatila je sve moguće u Boki što je mogla. Zašto ne govori o bokeljskoj kulturi i književnosti?! I u hrvatskoj naučnoj javnosti je kritikovana za nenaučan pristup radu i nedovoljno znanje, ali ovdje se poziva da širi svoju propagandu. Ona predaje predmet o književnosti bokeljskih Hrvata, ali to nije književnost bokeljskih Hrvata, već Bokelja – bokeljska književnost.

    I sve to uz podršku nekakvog državnog fonda i Opštine Tivat, dakle i od naših para. E, sramote!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here