Kulturalno pamćenje-ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke

4

Predstavljanje nove knjige prof. dr Vande Babić “Kulturalno pamćenje-ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke” održaće se u subotu 29. oktobra u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat sa početkom u 19 sati.

Knjigu će predstaviti akademik Milorad Nikčević, prof. dr Sanjin Kodrić i autorka.

Promocija se održava u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, uz generalno pokroviteljstvo Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore i uz sponzorstvo CEKUM-a i Opšine Tivat.

4 KOMENTARI

  1. Ovo smeta i onome novinaru iz Lastve od kojega će se unuci sramit dok mu djeca još budu živa. Pp facebooku je jedino hrabar jer upravo želi zaboravit devedesete i dolaske tadašnjeg min. Unutarnjih poslova CG kod njega i njegovih na proslave rođendana. Lastva je na sreću mala pa se sve zna. Zbog njegovih pisanija ne dozvoljava da mu se ta obiteljska zasluga zboravi.

  2. Dotična gospođa, rođena u Kotoru, a profesor na zadarskom univerzitetu, pohrvatila je sve moguće u Boki što je mogla. Zašto ne govori o bokeljskoj kulturi i književnosti?! I u hrvatskoj naučnoj javnosti je kritikovana za nenaučan pristup radu i nedovoljno znanje, ali ovdje se poziva da širi svoju propagandu. Ona predaje predmet o književnosti bokeljskih Hrvata, ali to nije književnost bokeljskih Hrvata, već Bokelja – bokeljska književnost.

    I sve to uz podršku nekakvog državnog fonda i Opštine Tivat, dakle i od naših para. E, sramote!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]