Kulturni turizam kao poseban oblik turizma

0
Kotor

Dragana Samardžić

Predstavnici Turističke organizacije Kotor i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo su od 14. do 16. novembra boravili u Banjaluci gdje je, na tamošnjem Univerzitetu održan sastanak konzorcijuma CulturWB projekta koji se realizuje u okviru programa Erasmus+.

Fokus  projekta je na kulturnom turizmu kao posebnom obliku turizma i izgradnji stučnih ljudskih kapaciteta u tom smislu.

U realizaciji projekta učestvuje 13 partnera iz EU i regije među kojima su Turistička organizacija Kotor i Univerzitet Crne Gore, odnosno Fakultet za turizam i hotelijerstvo iz Kotora.

Koordinator projekat Univerzitet Novi Sad.

Drugog i trećeg dana sastanka održana je radionica uz aktivno učešće svih partnera, a cilj radionice je bilo kreiranje novih Master studijskih programa koji će biti realizovani na univerzitetima u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, a služiće za izgradnju kompetencija, odnosno vještina, znanja i sposobnosti  za kvalitetnim upravljanjem kulturnim nasleđem, kulturnim institucijama kao i procesima u okviru kulturnog turizma, saopštila je za Skala radio Dragana Samardžić, menedžerka za promociju u TO Kotor.

“Još jedna bitna aktivnost u okviru projekta je i pokretanje programa cjeloživotnog učenja koje će biti realizovano kroz sedam kurseva iz oblasti marketinga i digitalnih medija, menadžmenta, razvoja proizvoda, menadžmenta kulturnog događaja, finansijskog menadžmenta i dr, a koji će uskoro početi da se realizuju, o čemu će zainteresovana javnost odnosno ciljne grupe biti blagovremeno obaviješteni”, navela je ona.

Do narednog sastanka konzorcijuma,koji će biti održan u Holandiji u januaru, partneri će detaljnije razraditi plan Master programa koji će biti prezentovan od strane univerziteta svim zainteresovanim stejkholderima, kazala je Samardžićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]