Kulturom bogat novembar u Kotoru

0
Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

audio: Miloš Dževerdanović

Nakon okončane izborne groznice u Kotoru, ponovo će kulturnim programima biti ispunjen kotorski Centar za kulturu “Nikola Đurković” koji je za novembar pripremio bogat i raznovrstan program.

Tako je koncipiran da široko obuhvati trenutnu ponudu koja je raspoloživa na bivšem jugoslovenskom tržištu, prije svega u vidu pozorišnih predstava, kazao je za Skala radio Miloš Dževerdanović, direktor Kulturnog centra.

Jesenji period je rezervisan za predavanja profesora kvantne fizike Spasoja Vlajića održaće u kinu “Boka“ na temu Život poslije života i tajne besmrtnosti.

Prvi novembarski dan je rezervisan za “Venecijanski sindrom” u kinu “Boka“, a u saradnji sa NVO “Expeditio”.

Za ljubitelje pozorišne umjetnosti u srijedu 2. novembra u velikoj sali Kulturnog centra gostuje Zvezdara teatar sa predstavom “Voz”.

Glume Voja Brajović i Sergej Trifunović.

Početak je u 20 sati.

U petak 11. novembra u 20 sati Kulturni centar će ugostiti dubrovačku kazališnu družinu “Kolarin”, sa komedijom “Vjera iznenada”.

Predstava” Crveno”, Grad teatra Budva, u režiji Danila Marunovića, biće odigrana u velikoj sali Kulturnog centra u srijedu 23. novembr  u 20 sati.

Glume: Branislav Lečić i Marko Grabež.

Film “Jesen samuraja”  prikazivaće se, zbog tehničkih uslova, u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra u  četvrtak i petak (3. i 4. novembar) i to u 17.30 i u 20 sati.

JU Kulturni centar “Nikola Đurković“ Kotor i JZU “Dom zdravlja“ Kotor potpisali su Sporazum o saradnji o organizovanju i realizaciji tribina, seminara i predavanja iz oblasti medicine i socijalnih tema.

Saradnja između ove dvije ustanove počela je krajem septembra Tribinom o bezbjednosti vakcina.

Tema naredne tribine, koja će se održati u srijedu 9. novembra u 18 sati u press sali je “Grip, značaj i prevencija”.

Za ljubitelje sedme umjetnosti pored redovnog filmskog programa, Kulturni centar u saradnji sa argentinskom ambasadom iz Beograda organizuje Dane argentinskog filma u kinu “Boka“ od 15.do 19. novembra od 20 sati, podsjetio je Dževerdanović.

Koncert “Od Kvarnera pa do lijepe Boke” sa grupom Lungomare biće održan u velikoj sali Kulturnog centra u subotu 19. novembra od 19.30.

Gradska biblioteka i čitaonica priprema promociju knjige “Sreće i ljubavi”, autora Živka Nikolića.

Izdavač knjige je JU Kulturni centar “Nikola Đurković“, a ovo  književno veče je planirano za utorak 22. novembar. u 19.30 u sali kina “Boka“.

Nijesu zaboravljeni  ni najmlađi koje očekuje sinnhronizovani animirani film “Paddington” u četvrtak, petak i subotu 24,25. i 26. novembra  od 18 sati u kinu “Boka“, zaključio je Dževerdanović i podsjetio na novembraske svečanosti povodom Dana opštine  Koto, koje će biti takođe planirane kulturnim kalendarom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].