Kvalitet morske vode na svim kotorskim kupalištima prve klase

3
more u Kotoru prve klase

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje je Institut za biologiju iz Kotora mora sproveo u periodu od 19. do 20. jula, pokazali su da je na 95% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 5% kupališta bio K2 klase, što govori da je na crnogorskim kupalištima morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Kvalitet morske vode K1 bio je na svih 15 kupališta u Kotoru, dok je analiza vode na hercegnovnskoj obali pokazala da je voda kvaliteta K1 na 19 kupališta, a K2 na dva kupališta.

U opštini Tivat od ukupno 9 kupališta na 8 njih voda je bila K1, a na jednom K2 klase.

U opštini Ulcinj na svih 16 kupališta voda je bila kvaliteta K1.

Od ukupno 12 kupališta u Baru, na 11 je voda bila kvaliteta K1, dok je na jednom kupalištu voda bila K2 klase.

Slična situacija je bila u Budvi gdje je od ukupno 27 kupališta na njih 26 voda bila K1 klase, a na jednom K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na internet stranici www.morskodobro.com.

3 KOMENTARI

  1. Dobro je da su rezultati takvi. Nadamo se da nisu lažirani. Ono drugo što znamo , a još se ne ispravlja, na više mijesta po Dobroti, prelivi sptičkih jama , kuča pteko magistrale, se dreniraju u kišne kanale , a koji idu u more. Čuje se smrad na ulasku tih kanala kraj mora, a ovih dana imamo i slučajeve dijareje i povraćanja djece i odraslih koji su se kupali blizu tih kišnih kanala. Kako Morsko Dobro nudi site gdje se mogu pogledti podaci o čistom moru, ja bih bila radosna kad bih mogla objavit mapu kišnih kanala u Dobroti, gdje se osjeća priliv fekalnih voda. A ima kuća uz obalu koje se još nijesu spojile na kanalizcioni sistem, a koje su poznate Gosp. Dragiću.

  2. A lijepo sam zborila Dajdjedu da cemo moc pit more !!! e a da….da ne kupuje aqua vivu i flasiranu no ce se uskoro i morska flasirat…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]