Kvalitet života starih

1
Dom starih Grabovac u Risnu

Zoran Vukićević

Zoran Vukićević

Treća Regionalna konferencija pod nazivom “Kvalitet života starih” biće održana u Novom Bečeju od 1. do 5. septembra, sa veoma zanimljivom temom tzv “Sindrom sagorijevanja zaposlenih u socijalnoj zaštiti”, odnosno sindrom sagorijevanja zaposlenih u domovima starih.

Budući da su se prethodne dvije konferencije bavile kvalitetom života starih održane u Risnu i Banjaluci, odlučeno je da treća konferencija bude posvećena ljudima koji rade sa starim licima i biće najmasovnija do sada, kazao je za Skala radio Zoran Vukićević, direktor Doma starih “Grabovac“ u Risnu.

Konferencija će okupiti zaposlene iz Domova starih Slovenije, Crne Gore i Srbije.

“Rad sa starima je izuzetno stresan posao koji zahtijeva cijelog čovjeka i koji nema klasično  radno vrijeme. Teško je odrediti profesionalnu distancu u dnevnoj komunikaciji sa starima i oko njih”, kazao je Vukićević.

“Zato treba milsiliti i na edukaciju, ali i na relaksaciju i slobodno vrijeme onih koje i te kako troši human posao pomoći starim licima. Stoga je ova konferencija isključivo posvećena tom profilu zaposlenih, kao što su medicinske sestre, fizioterapeuti, domaćice, higijeničarke. Teorijski dio konferencije trajaće dva dana”, naveo je on

Predstavnici Doma starih” Grabovac“ će predstaviti “Sindom sagorijevanja medicinskih sestara Doma starih u Risnu“.

Slične teme izlagaće i ostali, a potom će posljednja dva dana konferencije biti posvećena učesnicima u antistresnom programu rekreacije na Tisi, koji je osmislio organizator, kazao je Vukićević.

1 KOMENTAR

  1. O starima nuiko ne brine, ni porodica, rijetko, a kamoli drustvo. To je nas veliki primitivizam. Svi cekaju da umremo kako bi naslijedili imanja , a PIO fondovi da nas skinu sa pensionog spiska. Takav odnos nidje u svijet nema vjerovali ili ne. A medicinsko osoblje je prema nama kao prema vec umrlima !!!
    Niko ama bas niko nije svjesan da ce i taj neko biti star i nemocan. Lijepo je zborio nas Njegos NEMA VECE BRUKE OD STAROSTI !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].