Kvalitetna voda organizmu osigurava njegovo pravilno funkcionisanje

0
Važan kvalitet vode

Svjetski dan voda obilježava se danas širom svijeta kako bi se podigla svijest o značaju i očuvanju voda i podsjetilo na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima svijeta.

Voda je simbol života.

Čovjek jeste, i uvek će biti vitalno zavisan od nje, a obezbeđivanje kvalitetne pijaće vode u ekološki degradiranim sistemima, sa čime smo sve više suočeni, svakim danom postaje teže.

Za Crnu Goru važi da spada u vodom bogate zemlje, međutim svjedoci smo da je na pojedinim područjima još uvjek izražen problem nedostatka pijaće vode.

Pored toga prisutni su i problemi sa kvalitetom vode koja se isporučuje stanovništvu.

Stanovnici Crnogorskog primorja su u tom smislu privilegovani u odnosu na ostale, jer su izgradnjom regionalnog vodovodnog sistema za ovo područje, obezbijeđene i više nego dovoljne količine vode za piće visokog kvaliteta.

Kvalitet vode ima presudan značaj na to kako tjelo reaguje na vodu i kako njome upravlja.

Neodgovarajući izbor tečnosti za ljudski organizam može biti više štetan nego koristan.

Unos vode dobrog kvaliteta organizmu osigurava njegovo pravilno funkcionisanje .

Pravilno upravljanje vodnim resursima mora biti zasnovano na pitanjima: koliko od raspoložive količine vode je dostupno (naročito u periodu kada je najviše potrebna) kakav je stepen zagađenosti voda i kako štitimo kvalitet ovog resursa.

Iz tog razloga u JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ prioritet u poslovanju dat je upravo kontroli kvaliteta vode i obezbjeđenju svh neophodnih preduslova da voda viskokog kvaliteta sa izvorišta “Bolje sestre“ kao takva dođe i do krajnjih korisnika.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda “Voda i poslovi” se fokusira na to kako dovoljna količina i kvalitet vode može da promijeni način života i u duhu ove poruke nastavićemo da sprovodimo aktivnosti, sa krajnjim ciljem obezbjeđenja dovoljnih količina higijenski ispravne i bezbjedne vode za piće.

Izvorište “Bolje sestre” i istoimeni pogon za proizvodnju vode danas su posjetili učenici III i IV razreda Srednje gradjevinsko-geodetske skole  “Inz. Marko Radević” iz  Podgorice, na čelu sa profesorskim timom, u cilju kontinuirane aktivnosti podizanja svijesti i edukacije mladih o zdravim stilovima života i čuvanja dobara kojima raspolaže Crna Gora.

Informativna služba JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].