Kvar na glavnom cjevovodu u Škaljarima i “debela voda” iz Orahovačkog izvorišta

6

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Vodosnadbijevanje u kotorskoj opštini jutros nije uredno.

Zbog kvara na cjevovodu bez vode nekoliko sati, tačnije do 11 je dio Škaljara, Mula Prčanja, Stoliva, Kostanjice i Morinja.

Do kvara je sinoć došlo na glavnom cjevovodu u Škaljarima, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor gradskog Vodovoda i dodao da je tokom jutra otkolonjen i slijedi punjenje sistema.

Na naše pitanje kada će potrošači ovog područja dobiti vodu, Dragić je odgovorio da to zavisi koliko su visoko od mora, jer se prvo vodom popunjavaju niže kote, a potom gornje i u narednih dva do tri sata se očekuje da čitav sistem bude popunjen.

Budući da se jutros osjetila “debela voda“ sa Orahovačkog izvorišta, to jest zaslanjena, pitali smo Dragića za detalje.

“Kvalitet vode je u granicama dozvoljenog saliniteta.Tačno je da je došlo do izvjesnog povećanja saliniteta našto su najvjerovatnije uticale padavine ovih dana, ali je to još uvijek u granicama dozvoljenog. Redovno ćemo pratiti  kvalitet vode i ukoliko dođe do prelaska granice dozvoljenog saliniteta promijeniti izvorište, odnosno preuzeti vodu iz Regionalnog vodovoda, u zavisnosti od potreba u tom momentu“, kazao je Dragić.

U međuvremenu, Skala radiju se javljaju slušaoci koji kažu da je voda slanija kao nekad i da nije upotrebljiva čak ni prokuvana.

6 KOMENTARI

  1. Prošlo je 18:00h a vode iznad male crkve u Škaljarima nema! A više bi se popela do Lovćena, a ne..

  2. Čuješ li ovo časti ti.Na granici saliniteta a more od kojega ni kafu ne mogu skuvati a ne popit čašu vode. Katastrofa zasita sa vodom i vodosnadbijevanjme na kotorski način.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]