Kvar na mreži u Radanovićima zbog zastarjelog cjevovoda

0
Radanovići

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Područje Radanovića danas je više sati bilo bez vode.

Prema informacijama iz gradskog Vodovoda, zbog kvara na cjevovodu jutros od 9  do 15 sati potrošači ovog naselja su bez vode.

Za uzroke smo pitali Velemira Dragića, tehničkog direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor, koji je kazao da je glavni distributivni cjevovod u Radanovićima, tačnije u Popovoj ulici i uz magistralu u jako lošem stanju, zbog čega često dolazi do pucanja cijevi.

Usljed jačine pritiska i lošeg ukopavanja cijevi dolazi do prsnuća i zato su u vodovodu prinuđeni da prekinu vodosnadbijevanje i izvrše popravku, kazao je Dragić.

Na žalost ovakve situacije se mogu očekivati i tokom sezone, jer je riječ o starom cjevovodu koji je izgrađen početkom osamdesetih godina i na žalost korišćene su cijevi sa neadekvatnim pritiskom.

Na ovom području je nešto veći pritisak vode zbog visinske razlike od izvorišta do potrošača.

“Stoga smo prinuđeni da podešavamo pritisak kako ne bi prešao  granicu. Zbog nemogućnosti idealnog regulisanja pritiska, dešava se da same cijevi ne izdrže i pucaju, ne mora da znači i grešku radnika. Na žalost ne može se reći da ovakvih situacija neće i nadalje biti“, saopštio je Dragić za Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]