Kvar na regionalnom vodovodnom sistemu izazvan nevremenom brzo i efikasno otklonjen

0
identifikacija kvara pola sata nakon ponoći

Dežurna služba JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ je, zahvaljujući SCADA sistemu, u nedelju 4. marta u 15 minuta nakon ponoći, registrovala kvar na cjevovodu na Bečićkoj plaži, nakon čega je daljinskim upravljanjem automatski obustavljen transport vode na spornoj dionici regionalnog vodovodnog sistema.

Tehnička služba Regionalnog vodovoda je obilaskom terena identifikovala tačnu lokaciju kvara i utvrdila da je uzrok izazvan pomjeranjem cjevovoda koji se nalazi na plaži zbog slabe nosivosti terena i izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika, što je uzrokovalo naprsnuće spojnice na cjevovodu 700 mm.

Sprovedene su aktivnosti na pražnjenju vode iz ugroženog dijela cjevovoda i organizovane eksterne ekipe podrške u cilju hitne realizacije aktivnosti na popravci kvara koje su podrazumijevale značajne zemljane radove, a zatim montažu nove spojnice.

Tokom noći su na lokaciju kvara dopremljene potrebne građevinske mašine, dok su radovi počeli u 6:30 i završeni su u rekordnom roku, iako se realizacija radova odvijala u nepovoljnim vremenskim uslovima zbog jakih udara vjetra i kiše.

Na ovaj način stvoreni su uslovi da se već u 12 sati uspostavi redovan radni režim i na tom dijelu regionalnog vodovodnog sistema.

U saradnji sa lokalnim vodovodnim preduzećima je u toku radova na popravci uspostavljen režim isporuke vode koji je minimizirao uticaj na vodosnabdijevanje građana Tivta i Kotora, dok je do privremene obustave vodosnabdijevanja područja opštine Budve došlo u naselju Seoce, kaže se u saopštenju Informativne službe JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, dostavljenog Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].