Kvar na Regionalnom vodovodu zbog nevremena

0
izvorište Bolje sestre

Zbog jakog nevremena koje je u nedelju zahvatilo teritoriju čitave Crne Gore, a ekstremno bilo izraženo u centralnom i južnom dijelu zemlje, došlo je do kvara na regionalnom vodovodnom sistemu.

Zbog toga smo bili prinuđeni da u toku jučerašnjeg dana smanjimo, a krajem dana i zaustavimo isporuku vode lokalnim vodovodnim sistemima na Crnogorskom primorju.

Sanacija kvara je završena u ranim jutarnjim satima i u toku dana se očekuje normalizacija vodosnabdijevanja.

Ovom situacijom su najviše pogođeni građani Budve jer ViK Budva zbog kvara na lokalnoj mreži svu potrebnu količinu vode preuzima iz regionalnog vodovodnog sistema, što predstavlja čak 430 % više u odnosu na minimalno ugovorene količine.

Ipak i pored ovakve situacije, ViK Budva odbija pregovore oko aneksa ugovora sa JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“  kojim bi se definisale veće minimalne količine, već suprotno traži čak smanjenje minimalno ugovorenih količina.

Nažalost moraju da se dese ovakve situacije da bismo shvatili koliko je regionalni vodovodni sistem  važan za uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja i da se on nikako ne smije smatrati rezervom neophodnom u ljetnjim mjesecima.

Svjedoci smo da su dodatne količine vode iz regionalnog vodovodnog sistema itekako potrebne i u januaru, februaru ili martu i sve aktivnosti u narednom periodu moraju biti usmjerene na traženje načina za obezbjeđenje održivog funkcionisanja ovog sistema.

Blagovremeno planiranje potrebnih količina vode je od krucijalnog značaja i to je ono o čemu lokalna vodovodna preduzeća moraju voditi računa, jer ako se već ne može uticati na vremenske neprilike kakve su nas zadesile u nedelju, onda se odgovorno moramo odnositi prema problemima na koje možemo uticati, što blagovremeno planiranje stvarno potrebnih količina vode svakako jeste.

JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ neće dozvoliti bilo kakav rizik kada je javno vodosnabdijevanje u pitanju i u budućnosti će se kao i do sada posebno voditi računa o kvalitetu vode koja se isporučuje stanovništvu.

Kontrola kvaliteta vode za piće i aktivnosti na obezbjeđenju higijenski ispravne vode za piće su ono čemu je u JP-u dat najveći značaj.

Informativna služba JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]