La Parisien: Crna Gora novi Monako

3
kotorska katedrala sv. Tripuna

Francuski nedjeljni magazin “La Parisien” preporučio je Crnu Goru kao destinaciju koju treba posjetiti, opisujući je kao eldorado za ultra-bogate i novi Monako.

280 kilometara obale na Jadranskom moru, Bokokotorski zaliv, jedini fjord na Mediteranu.

Povezana direktnim letovima low cost kompanije Transavia sa Parizom, ova mala zemlja bivše Jugoslavije, nezavisna od 2006. godine i čija je valuta euro, predstavlja “eldorado” za ultra-bogate Tome treba dodati novu marinu Porto Montenegro i luksuzne hotele i dobijamo novi Monako, izgrađen u rekordnom roku“ navodi se na početku teksta o Crnoj Gori.

Legenda kaže, piše “La Parisien”, da je kanadski milijarder Piter Mank, umoran od čekanja na mjesto za jahte u Monaku, odlučio je da izgradi marinu u bokokotorskom zalivu, koja je postala najvecća marina u Južnoj Evropi.

“Na ogromnoj rivi, vi ćete se zadržati na terasi “Regent Porto Montenegro”, palati boje vanile, a zatim uživati u svom piću u restoranu “Al Posto Giusto”, navodi se u tekstu.

Autorka opisuje Kotor kao srednjevjekovni grad koji je pod zastitiom UNESCO-a, uokviren sa 4,5 kilometara veoma dobro očuvanih bedema i koji svjedoči o hiljadu godina prosperiteta Crne Gore i o uticaju bogatih mletačkih trgovaca koji su tu gradili svoje palate.

“Hrabri, koji će se popeti na 280 metara nadmorske visine do tvrđave Svetog Ivana bicće nagrađeni sa veličanstvenim pogledom na Bokokotorski zaliv, jedini fjord na Mediteranu”, piše autorka.

Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore su saopštili da je ovaj članak rezultat posjete koju su organizovali u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Tivta, Kotora i Budve, kompanijom “Transavia” i hotelom “Casa del Mare-Amfora“ u Kotoru.

http://www.leparisien.fr/magazine/envies/tourisme-le-montenegro-un-petit-air-de-monaco-03-05-2017-7002870.php

3 KOMENTARI

  1. Sve to stoji i još iljadu naših jada, ali nas isto tako ovako vide kako pišu starni novinari,Što je jest jest

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].