Lagator najavio tužbe: Marko Milačić me lažno optužio da sam autor skaradne i ogavne slike

8
Poznati crnogorski umjetnik Luka Lagator saopštio je danas da je bio užasnut i zaprepašćen, kad je saznao da je poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić, na svojoj Facebook stranici objavio lažnu tvrdnju da je on autor skaradne i ogavne slike, koju sa prezirom osuđuje, na kojoj je prikazana ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

On je najavio tužbu protiv svih onih koji su ga lažno optužili.

“Ne mogu da vjerujem da se neko, a kamoli poslanik može usuditi da bez ikakvih dokaza iznese tako tešku opštužbu i nisku uvredu. Više od 55 godina bavim se karikaturom pa imam ogromno iskustvo u ovoj oblasti, tako da mi se, uz davno formiran manir i stečen instikt, nikada ne bi moglo desiti da na ovako nešto i pomislim, a ne da to uradim i objavim”, navodi Lagator u reagovanju dostavljenom medijima.

On ističe da je do sada objavio preko 6.500 radova u raznim listovima i časopisima širom svijeta, ali mu se nikada nije desilo da je neko negativno reagovao na njegov rad.

“Naprotiv, u svijetu sam prepoznat kao jedan od istaknutijih autora u ovoj oblasti, o čemu svjedoče 124 internacionalne nagrade osvojene u najvećoj svjetskoj konkurenciji. To je potvrđeno na svim međunarodnim festivalima i kod relevantnih institucija i faktora u našoj zemlji”, dodao je lagator.

Prema njegovom riječima svi ti nagrađeni i selektovani radovi su objavljeni u dvije knjige i svako, ko to hoće, može da se uvjeri o kakvom se djelu radi.

“Zato mi izuzetno teško padaju ovi besprizorni i neshvatljivi napadi na moju ličnost, koje ja sa indignacijom odbacujem i najavljujem tužbu protiv onih koji me, tako drsko i bez dokaza optužuju”, zaključuje se u reagovanju Lagatora.

Na MIM stranicama je juče objavljena lažna informacija da je autor sporne fotografije na kojoj je Vesna Bratić karikaturista Luka Lagator. Potom je lažnu viejst objavio i Milačić. Centar za ljudska prava podnio je prijavu protiv Dragana Prozečinovića Pljevljaka jer je na njegom Facebook profilu objavljena sporna ilustracija.

CdM

Luka Lagator (Foto: Muzej Jugoslavije)

8 KOMENTARI

 1. Vrijeme je da se cjelokupna crogorska, politička i druga javnost upozna sa činjenicom da vladajući imaju 40 i 1/2 poslanika jer onaj M.M. je tek pola, ono što bi rekli Egipćani “HALF TIICKET”.Ne postoji laž koju će izgovoriti, a da se od nje zastidi. Udario je tako, – ničim izazvan- na još jednu crnogorsku instituciju, širom svijeta znanog slikara i kariklaturistu Luku Lagatora.Tim postupkom je samo ovjerio sopstvenu karikaturalnost, tako da ospodin Luka Lagator nema potrebe da pravi njegovu karikaturu, jer to može svak ko napravi telefonski snimak, na podsmjeh i na gnušanje. Crna Goro što si dočekala?!

 2. Gospodine Lagator
  Tužite ovu bagru,da ih ako je zaista pravde rebnu po džepu đe ih najviše boli.
  Za ovo se u civilizovanom svijetu debelo ispašta.

  • Polako Dragovane, bit će ih i u Kotoru, počeli cu izlazit iz mišjih rupica!
   Počeli su da grickaju sir!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]